2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Érd

Tanszereket gyűjtenek a Fészekben

Bár a jótékonysági futást az esőzés miatt el kellett halasztani, a tanszeradományokat változatlan lendülettel gyűjti a Fészek Gyermekvédő Egyesület.

Az egyesület munkája sokrétű, és nagyfokú érzékenységet igényel. Az alaphelyzet: segítséget kell nyújtani krízishelyzetbe került gyerekeknek, de nem mindegy, hogyan. El kell dönteni, hogy ez rövid idejű vagy tartós, átmeneti otthont igényel vagy nevelőszülői családot, ezért mindig alapos vizsgálatnak kell alávetni a konkrét esetet. Ami viszont biztos, hogy most szeptember van, és iskolakezdés, ehhez pedig tanszerekre van szükség.


A tolltartóba helyezett színes ceruzák itt még gazdájukat várják

Az egyesület munkatársai arra törekednek, hogy a krízishelyzet áthidalása minél harmonikusabb legyen; hogy a gyerek megszokott környezetében minél kevesebb dolog változzon, akár nevelőotthonba, akár nevelőszülőkhöz kerül. Tizennyolc évesnél fiatalabbakról van szó, akiknél kedvező esetben az is elérhető, hogy például ugyanabba az iskolába járjanak, amelyikbe korábban – ennek is jelzésértéke van, hiszen azt sugallja, hogy hamarosan megoldódik a helyzetük és visszakerülhetnek a családjukhoz.

Ezek a füzetek már biztosan nem üresek

A nevelőszülőkhöz kerülő gyerekeknél annyiban hasonló a helyzet, hogy ott is elő kell teremteni – mégpedig gyakorlatilag egyik napról a másikra – az iskolába induláshoz szükséges tárgyi feltételeket. Bár már elkezdődött a tanév, továbbra is várnak elsősorban tanszereket, iskolatáskákat, a teljes lista az egyesület https://www.feszekegyesulet.hu/ honlapján megtalálható. Vásárlási utalványt is szívesen fogadnak olyan üzletbe, ahol mindezek beszerezhetők. Sebestyén Viktória, az egyesület elnökhelyettese azt is elmondta, hogy a későbbiekben másfajta adományoknak, például tartós élelmiszereknek és takarítószereknek is nagy hasznát veszik.


Visszatérve a jótékonysági futásra: sajnálják, hogy a tervezett időpontban az eső meghiúsította a rendezvényt, de még az ősz folyamán mindenképp sort akarnak rá keríteni. Ismerve Érdet, ez nem lesz könnyű, mivel szinte minden hétvégén van valamilyen városmozgató nagy rendezvény.

Az egyesület munkatársai bíznak benne, hogy minden rászorulónak jut füzet és írószer Fotók: www.feszekegyesulet.hu

Sebestyén Viktória azt is elmondta, hogy az adományok az Érdi Átmeneti Otthonban, a Fészek Gyermekvédő Egyesület központjában, a Karolina utca 3. szám alatt adhatók le, a nap 24 órájában bármikor – csak arra kérik a támogatókat, hogy adományozás előtt telefonáljanak a 23-375-843 telefonszámra, ahol az egyesület munkatársai elmondják, hogy éppen mire van leginkább szükség.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.