EUR: 327,22 Ft
CHF: 300,82 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Egyéb Érd

Tanszereket gyűjtenek a Fészekben

Bár a jótékonysági futást az esőzés miatt el kellett halasztani, a tanszeradományokat változatlan lendülettel gyűjti a Fészek Gyermekvédő Egyesület.

Az egyesület munkája sokrétű, és nagyfokú érzékenységet igényel. Az alaphelyzet: segítséget kell nyújtani krízishelyzetbe került gyerekeknek, de nem mindegy, hogyan. El kell dönteni, hogy ez rövid idejű vagy tartós, átmeneti otthont igényel vagy nevelőszülői családot, ezért mindig alapos vizsgálatnak kell alávetni a konkrét esetet. Ami viszont biztos, hogy most szeptember van, és iskolakezdés, ehhez pedig tanszerekre van szükség.


A tolltartóba helyezett színes ceruzák itt még gazdájukat várják

Az egyesület munkatársai arra törekednek, hogy a krízishelyzet áthidalása minél harmonikusabb legyen; hogy a gyerek megszokott környezetében minél kevesebb dolog változzon, akár nevelőotthonba, akár nevelőszülőkhöz kerül. Tizennyolc évesnél fiatalabbakról van szó, akiknél kedvező esetben az is elérhető, hogy például ugyanabba az iskolába járjanak, amelyikbe korábban – ennek is jelzésértéke van, hiszen azt sugallja, hogy hamarosan megoldódik a helyzetük és visszakerülhetnek a családjukhoz.

Ezek a füzetek már biztosan nem üresek

A nevelőszülőkhöz kerülő gyerekeknél annyiban hasonló a helyzet, hogy ott is elő kell teremteni – mégpedig gyakorlatilag egyik napról a másikra – az iskolába induláshoz szükséges tárgyi feltételeket. Bár már elkezdődött a tanév, továbbra is várnak elsősorban tanszereket, iskolatáskákat, a teljes lista az egyesület https://www.feszekegyesulet.hu/ honlapján megtalálható. Vásárlási utalványt is szívesen fogadnak olyan üzletbe, ahol mindezek beszerezhetők. Sebestyén Viktória, az egyesület elnökhelyettese azt is elmondta, hogy a későbbiekben másfajta adományoknak, például tartós élelmiszereknek és takarítószereknek is nagy hasznát veszik.


Visszatérve a jótékonysági futásra: sajnálják, hogy a tervezett időpontban az eső meghiúsította a rendezvényt, de még az ősz folyamán mindenképp sort akarnak rá keríteni. Ismerve Érdet, ez nem lesz könnyű, mivel szinte minden hétvégén van valamilyen városmozgató nagy rendezvény.

Az egyesület munkatársai bíznak benne, hogy minden rászorulónak jut füzet és írószer Fotók: www.feszekegyesulet.hu

Sebestyén Viktória azt is elmondta, hogy az adományok az Érdi Átmeneti Otthonban, a Fészek Gyermekvédő Egyesület központjában, a Karolina utca 3. szám alatt adhatók le, a nap 24 órájában bármikor – csak arra kérik a támogatókat, hogy adományozás előtt telefonáljanak a 23-375-843 telefonszámra, ahol az egyesület munkatársai elmondják, hogy éppen mire van leginkább szükség.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.