EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Kecskemét

Tartozás miatt verte meg a férfit

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 40 éves tiszaalpári férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint egy férfit több alkalommal bántalmazott, hogy az a tartozását megadja.

A gyanú szerint a férfi és két ismerőse augusztus 5-én 22 óra 30 perc körüli időben egy sörözőnél meglátta az előttük kerékpárral elhaladó sértettet. Erre a gyanúsított egyik ismerőse a férfi után futott és megállította, majd szólt a gyanúsítottnak, hogy menjen oda. A gyanúsított erre odalépett a sértetthez és több alkalommal ököllel arcon ütötte. A férfi a földre esett, ahol a gyanúsított tovább rugdosta. Mindeközben a gyanúsított közölte a sértettel, hogy a két éve kölcsönkért 20 ezer forint helyett már 42 ezerrel és annak kamataival tartozik.


A férfi ezt követően augusztus 18-án ismételten arcon ütötte az utcán beszélgető sértettet, és megfenyegette, ha nem adja meg a tartozását, újra meg fogja verni. A sértett a bántalmazások következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járásbíróság a büntetett előéletű férfi letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el, mivel a férfi esetében alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértett sérelmére elkövetett bűncselekményt folytatja vagy újabb bűncselekményt követ el.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, ezért a végzés véglegessé vált.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.