EUR: 322,38 Ft
CHF: 282,74 Ft
2018. november 14., szerda
Aliz

Egyéb Kecskemét

Tartozás miatt verte meg a férfit

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 40 éves tiszaalpári férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint egy férfit több alkalommal bántalmazott, hogy az a tartozását megadja.

A gyanú szerint a férfi és két ismerőse augusztus 5-én 22 óra 30 perc körüli időben egy sörözőnél meglátta az előttük kerékpárral elhaladó sértettet. Erre a gyanúsított egyik ismerőse a férfi után futott és megállította, majd szólt a gyanúsítottnak, hogy menjen oda. A gyanúsított erre odalépett a sértetthez és több alkalommal ököllel arcon ütötte. A férfi a földre esett, ahol a gyanúsított tovább rugdosta. Mindeközben a gyanúsított közölte a sértettel, hogy a két éve kölcsönkért 20 ezer forint helyett már 42 ezerrel és annak kamataival tartozik.


A férfi ezt követően augusztus 18-án ismételten arcon ütötte az utcán beszélgető sértettet, és megfenyegette, ha nem adja meg a tartozását, újra meg fogja verni. A sértett a bántalmazások következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járásbíróság a büntetett előéletű férfi letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el, mivel a férfi esetében alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértett sérelmére elkövetett bűncselekményt folytatja vagy újabb bűncselekményt követ el.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, ezért a végzés véglegessé vált.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ennyivel bővült a tiltott dizájnerdrogok listája

    Ennyivel bővült a tiltott dizájnerdrogok listája

    A kormány továbbra is kiemelt figyelmet fordít a dizájnerdrogok elleni küzdelemre. Egy most megjelent rendelet a meglévő 74 mellett 11 új anyaggal bővítette a tiltott pszichoaktív szerek listáját – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek.

  • Két bolgár graffitizett a hirosimai Békeparkban

    Két bolgár graffitizett a hirosimai Békeparkban

    Két bolgár graffitikkel rondított el padokat és más tárgyakat a Japán elleni 1945-ös amerikai atomtámadás emlékének szentelt hirosimai Békeparkban – számolt be kedden a helyi rendőrség, amely az ügyet az ügyészségnek továbbította.