EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,12 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Kecskemét

Tartozás miatt verte meg a férfit

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 40 éves tiszaalpári férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint egy férfit több alkalommal bántalmazott, hogy az a tartozását megadja.

A gyanú szerint a férfi és két ismerőse augusztus 5-én 22 óra 30 perc körüli időben egy sörözőnél meglátta az előttük kerékpárral elhaladó sértettet. Erre a gyanúsított egyik ismerőse a férfi után futott és megállította, majd szólt a gyanúsítottnak, hogy menjen oda. A gyanúsított erre odalépett a sértetthez és több alkalommal ököllel arcon ütötte. A férfi a földre esett, ahol a gyanúsított tovább rugdosta. Mindeközben a gyanúsított közölte a sértettel, hogy a két éve kölcsönkért 20 ezer forint helyett már 42 ezerrel és annak kamataival tartozik.


A férfi ezt követően augusztus 18-án ismételten arcon ütötte az utcán beszélgető sértettet, és megfenyegette, ha nem adja meg a tartozását, újra meg fogja verni. A sértett a bántalmazások következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járásbíróság a büntetett előéletű férfi letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el, mivel a férfi esetében alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértett sérelmére elkövetett bűncselekményt folytatja vagy újabb bűncselekményt követ el.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, ezért a végzés véglegessé vált.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.