2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb X.kerület XIX.kerület

Tégy te is kutyahűségesküt!

Újra hűségesküt tehetnek a gazdik négylábú kedvencüknek a VI. Örökbefogadott Állatok Napján, szeptember 23-án a Népligetben, a Planetárium mögötti területen, ahol idén is elkészítik azt a fotót, amelyen a legtöbb örökbe fogadott négylábú és gazdája szerepel.

Az Illatos úti telepet támogató Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány (Dokta) szervezésében, a Kőbányai önkormányzat támogatásával idén is jó hangulatú, hasznos programsorozatnak nézünk elébe.


Menő gazdinak menő kutyája van

– Nagyon fontosnak tartom, hogy az örökbefogadás jelentőségére felhívjuk a figyelmet. Az Illatos útra évente csaknem kétezer állat kerül be, és sajnos a férőhelyek száma korlátozott. Ezért aki egy állatot örökbe fogad, két lelket is megment, hiszen így egy másik árva is lehetőséget kap egy új, jobb életre. Szerencsére évről évre egyre többen vagyunk, jó látni a sok boldog gazdit és kedvenceiket – mondta el Dódity Gabriella, a Dokta kuratóriumi tagja, aki két mentett kutya és több befogadott macska gazdája.

A rendőrségi bemutatót most is érdemes megnézni

Aki négylábú kedvencével érkezik, kutyabehívó versenyre jelentkezhet, hogy kiderüljön: őt vagy a virslit választja-e a kutyája az akadálypályán. A kutyaszépségverseny zsűrije − amelynek Kovács Róbert X. kerületi polgármester is tagja − elsősorban a kutyus és gazdija közötti összhangot értékeli majd, így bátran jelentkezhetnek az összeszokott párosok. Aki szeptember 23-án kilátogat a Népligetbe, találkozhat egyebek mellett Körtével, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikai osztályának keresőkutyájával, Mandyvel, a HEDDTech robbanószer-kereső négylábújával, láthat agility- és frizbibemutatót,  valamint esküt tehet kedvencének, akivel aztán közös kép készül az összes részt vevő négylábúval és gazdijaikkal. Emellett dietetikai és orvosi tanácsadás is várja az érdeklődőket.


Tavaly Tóth Vera fellépése is színesítette a programot

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.