2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb X.kerület XIX.kerület

Tégy te is kutyahűségesküt!

Újra hűségesküt tehetnek a gazdik négylábú kedvencüknek a VI. Örökbefogadott Állatok Napján, szeptember 23-án a Népligetben, a Planetárium mögötti területen, ahol idén is elkészítik azt a fotót, amelyen a legtöbb örökbe fogadott négylábú és gazdája szerepel.

Az Illatos úti telepet támogató Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány (Dokta) szervezésében, a Kőbányai önkormányzat támogatásával idén is jó hangulatú, hasznos programsorozatnak nézünk elébe.


Menő gazdinak menő kutyája van

– Nagyon fontosnak tartom, hogy az örökbefogadás jelentőségére felhívjuk a figyelmet. Az Illatos útra évente csaknem kétezer állat kerül be, és sajnos a férőhelyek száma korlátozott. Ezért aki egy állatot örökbe fogad, két lelket is megment, hiszen így egy másik árva is lehetőséget kap egy új, jobb életre. Szerencsére évről évre egyre többen vagyunk, jó látni a sok boldog gazdit és kedvenceiket – mondta el Dódity Gabriella, a Dokta kuratóriumi tagja, aki két mentett kutya és több befogadott macska gazdája.

A rendőrségi bemutatót most is érdemes megnézni

Aki négylábú kedvencével érkezik, kutyabehívó versenyre jelentkezhet, hogy kiderüljön: őt vagy a virslit választja-e a kutyája az akadálypályán. A kutyaszépségverseny zsűrije − amelynek Kovács Róbert X. kerületi polgármester is tagja − elsősorban a kutyus és gazdija közötti összhangot értékeli majd, így bátran jelentkezhetnek az összeszokott párosok. Aki szeptember 23-án kilátogat a Népligetbe, találkozhat egyebek mellett Körtével, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikai osztályának keresőkutyájával, Mandyvel, a HEDDTech robbanószer-kereső négylábújával, láthat agility- és frizbibemutatót,  valamint esküt tehet kedvencének, akivel aztán közös kép készül az összes részt vevő négylábúval és gazdijaikkal. Emellett dietetikai és orvosi tanácsadás is várja az érdeklődőket.


Tavaly Tóth Vera fellépése is színesítette a programot

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.