2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Tégy te is kutyahűségesküt!

Újra hűségesküt tehetnek a gazdik négylábú kedvencüknek a VI. Örökbefogadott állatok napján, szeptember 23-án a Népligetben, a Planetárium mögötti területen, ahol idén is elkészítik azt a fotót, amelyen a legtöbb örökbefogadott négylábú és gazdája szerepel.  Az Illatos úti telepet támogató DOKTA – Doktorok az állatokért alapítvány szervezésében, a Kőbányai Önkormányzat támogatásával idén is jó hangulatú, és hasznos programsorozatnak nézünk elébe.

Azoknak, akinek van örökbefogadott kedvencük, azoknak, akik gondolkodnak az örökbefogadáson, és azoknak is érdemes kilátogatniuk a Népligetbe, akik egyelőre úgy gondolják, még nem állnak készen egy kisállat tartására. Ezen a napon ugyanis sok hasznos információt megtudhatunk az örökbefogadással és az állattartással kapcsolatban. Aki kedvet kap az örökbefogadáshoz, a FÖRI Állategészségügyi Szolgálat Illatos úti telepének sátrában számítógépen megnézheti a telepen élő állatokat, kiválaszthatja, hogy kit szeretne hazavinni, illetve tanácsokat is kaphatnak az állatok gondozóitól és a telep vezető állatorvosától.


– Nagyon fontosnak tartom, hogy az örökbefogadás jelentőségére felhívjuk a figyelmet. Az Illatos útra évente csaknem 2000 állat kerül be, és sajnos a férőhelyek száma korlátozott.  Ezért, aki egy állatot örökbe fogad, két lelket is megment, hiszen így egy másik árva is lehetőséget kap egy új, jobb életre. Szerencsére évről évre egyre többen vagyunk, jó látni a sok boldog gazdit, és kedvenceiket – mondta el Dódity Gabriella, a DOKTA kuratóriumi tagja, aki két mentett kutya és több befogadott macska gazdája is egyben.

Aki négylábú kedvencével érkezik, kutyabehívó versenyre jelentkezhet, hogy kiderüljön: őt vagy a virslit választja-e a kutyája az akadálypályán. A kutyaszépségverseny zsűrije elsősorban a kutyus és gazdija közötti összhangot értékeli majd, így bátran jelentkezhetnek az összeszokott párosok. Aki szeptember 23-án kilátogat a Népligetbe, találkozhat egyebek mellett Körtével, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikai osztályának keresőkutyájával, Mandyvel, a HEDDTech robbanószer kereső négylábújával, láthat agility bemutatót, frizbi bemutatót,  valamint esküt tehet kedvencének, akivel aztán közös kép készül az összes résztvevő négylábúval és gazdijaikkal. Emellett dietetikai és orvosi tanácsadás is várja majd az érdeklődőket. Az idei rendezvényt Kőbánya önkormányzata támogatja.


Kapcsolódó Cikkek

 • Fokozatos lehűlés várható a hétvégén

  Fokozatos lehűlés várható a hétvégén

  A hétvégén is folytatódik a száraz idő, vasárnap estig nem várható csapadék. Emellett fokozatos lehűlésre kell készülni. A hét végére már 10 fok alatt alakulnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • A vallásszabadság és az üldözött keresztények védelme kiemelt feladat

  A vallásszabadság és az üldözött keresztények védelme kiemelt feladat

  Az üldözött keresztények védelmében tervezett közös fellépésről és a Nyugat-Európában terjedő antiszemitizmusról is egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök és Samuel Brownback, az Egyesült Államok nemzetközi vallásszabadságért felelős utazó nagykövete az Országházban csütörtökön – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

 • Biztosítják a férőhelyeket a rászorulóknak

  Biztosítják a férőhelyeket a rászorulóknak

  A hajléktalan emberek számára fenntartott férőhelyek kihasználtsága országos szinten 75 százalékos, Budapesten 72,5 százalékos – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.