2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb XVI.kerület

Téli rezsicsökkentés újratöltve!

Kerületünkben már pályázhatnak a téli rezsicsökkentésre azok a lakosok, akik kizárólag tűzifát, szént,  propán-bután palackos vagy tartályos gázt, fűtőolajat és pelletet vagy brikettet használnak.

Mint lapunk az önkormányzattól megtudta, a polgármesteri hivatal szociális irodájában legkésőbb október 15-éig lehet leadni a kérelmet a támogatásra. Az igénylésnél fontos, hogy az igénylőnek az adott háztartás legyen a bejelentett lakóhelye vagy a bejelentett tartózkodási helye. Egy háztartásra csak egy kérelem fogadható be. A háztartás akkor igényelheti a támogatást, ha korábban nem részesült téli rezsicsökkentésben, amelynek összegét a gáz- vagy távhőszámlából vonták le – ezt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzi. A támogatás természetbeni támogatásként nyújtható.

Lényeges tudni, hogy a beérkezett igényeket országosan összesítik, ennek eredményéről az önkormányzatokat értesítik. A megítélt tüzelőanyaggal és annak átvételével kapcsolatban a jogosultakat a szociális iroda értesíti. Az igénybejelentéshez szükséges nyomtatvány hozzáférhető a szociális irodán vagy letölthető a bp16.hu oldalról.


Nem részesülhet támogatásban az a háztartás, amely rendelkezik vezetékes gázellátással (abban az esetben is, ha más fűtési módot használ), ahol távfűtéssel fűtenek és ahol társasházak esetén nincs lakásokra lebontott számla, hanem a közös költség keretében fizetnek a fűtésért. A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások sem jogosultak a támogatásra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.