EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb XVI.kerület

Téli rezsicsökkentés újratöltve!

Kerületünkben már pályázhatnak a téli rezsicsökkentésre azok a lakosok, akik kizárólag tűzifát, szént,  propán-bután palackos vagy tartályos gázt, fűtőolajat és pelletet vagy brikettet használnak.

Mint lapunk az önkormányzattól megtudta, a polgármesteri hivatal szociális irodájában legkésőbb október 15-éig lehet leadni a kérelmet a támogatásra. Az igénylésnél fontos, hogy az igénylőnek az adott háztartás legyen a bejelentett lakóhelye vagy a bejelentett tartózkodási helye. Egy háztartásra csak egy kérelem fogadható be. A háztartás akkor igényelheti a támogatást, ha korábban nem részesült téli rezsicsökkentésben, amelynek összegét a gáz- vagy távhőszámlából vonták le – ezt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzi. A támogatás természetbeni támogatásként nyújtható.

Lényeges tudni, hogy a beérkezett igényeket országosan összesítik, ennek eredményéről az önkormányzatokat értesítik. A megítélt tüzelőanyaggal és annak átvételével kapcsolatban a jogosultakat a szociális iroda értesíti. Az igénybejelentéshez szükséges nyomtatvány hozzáférhető a szociális irodán vagy letölthető a bp16.hu oldalról.


Nem részesülhet támogatásban az a háztartás, amely rendelkezik vezetékes gázellátással (abban az esetben is, ha más fűtési módot használ), ahol távfűtéssel fűtenek és ahol társasházak esetén nincs lakásokra lebontott számla, hanem a közös költség keretében fizetnek a fűtésért. A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások sem jogosultak a támogatásra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.