EUR: 317,57 Ft
CHF: 279,78 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb XVI.kerület

Téli rezsicsökkentés újratöltve!

Kerületünkben már pályázhatnak a téli rezsicsökkentésre azok a lakosok, akik kizárólag tűzifát, szént,  propán-bután palackos vagy tartályos gázt, fűtőolajat és pelletet vagy brikettet használnak.

Mint lapunk az önkormányzattól megtudta, a polgármesteri hivatal szociális irodájában legkésőbb október 15-éig lehet leadni a kérelmet a támogatásra. Az igénylésnél fontos, hogy az igénylőnek az adott háztartás legyen a bejelentett lakóhelye vagy a bejelentett tartózkodási helye. Egy háztartásra csak egy kérelem fogadható be. A háztartás akkor igényelheti a támogatást, ha korábban nem részesült téli rezsicsökkentésben, amelynek összegét a gáz- vagy távhőszámlából vonták le – ezt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzi. A támogatás természetbeni támogatásként nyújtható.

Lényeges tudni, hogy a beérkezett igényeket országosan összesítik, ennek eredményéről az önkormányzatokat értesítik. A megítélt tüzelőanyaggal és annak átvételével kapcsolatban a jogosultakat a szociális iroda értesíti. Az igénybejelentéshez szükséges nyomtatvány hozzáférhető a szociális irodán vagy letölthető a bp16.hu oldalról.


Nem részesülhet támogatásban az a háztartás, amely rendelkezik vezetékes gázellátással (abban az esetben is, ha más fűtési módot használ), ahol távfűtéssel fűtenek és ahol társasházak esetén nincs lakásokra lebontott számla, hanem a közös költség keretében fizetnek a fűtésért. A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások sem jogosultak a támogatásra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.