EUR: 352,81 Ft
CHF: 334,22 Ft
2020. április 09., csütörtök
Erhard

Belföld

Terence Hill visszatér Magyarországra!

Újra hazánkba látogat a legendás színész, minderről Fásy Ádám osztott meg részleteket – írta a Bors.

– Nagy megtiszteltetés ért, mert Te­rence Hill menedzsere mondta, hogy októberben jönnek, és én fogom megfőzni a színésznek a kedvenc ételét – mondta Fásy Ádám a Fem3 Caféban, aki egyelőre még nem tudja, pontosan mit kell készítenie, de az biztos, hogy nem lesz vele gondja, hiszen korábban Olaszországban a konyhaművészetben is jártasságot szerzett.


Fotó: Cser Dániel

A Bors szerint 79 éves sztár a sok kötelező program ellenére nagyon élvezte a múlt heti ittlétet, és októberben vissza is tér Magyarországra.

Mint ismert Terence Hill legújabb filmjét, a Nevem: Thomast népszerűsítette Budapesten és amerre járt mindenütt rajongók hada várta. A Corvin Mozi előtt például legalább ezer rajongó és vörös szőnyeg várta. Itt aztán fél órán keresztül osztogatta az aláírásait.


 

Fotó: Cser Dániel

 

A díszbemutatón aztán megosztott egy történetet is arról, hogyan ismerte meg Bud Spencert.

– Az Isten megbocsát, én nem című filmet forgatta Bud, amikor az egyik színész, akivel a bunyózott volna eltörte a lábát. Az ő helyére hívtak engem, azonnal indulnom kellett. Mikor odaértem a forgatási helyszínre két nő fogadott törölközőkkel és közölték velem, hogy azonnal vegyem le a nadrágomat – mesélte, majd a mozi felnevetett.

Terence Hill és Ujréti László, a színész magyar hangja Fotó: Cser Dániel

– Hátranéztem, megállapítottam, hogy senki nincs mögöttem, így sietve átöltöztem – emlékezet vissza Hill, akitől ebben a pillanatban lopta el a showt a színész magyar hangja Ujréti László, aki szintén jelen volt. A magyar színész telefonja ugyanis maximális hangerőn A Kincs, ami nincs dallamán szólalt meg, amikor ismét kitört a nevetés a teremben. Terence Hill pedig elismerően bólogatott a mókás bakiért.

– Budapest gyönyörű hely, nagyon tetszett a város, de főleg a felém áradó szeretetet köszönöm nektek, magyarok! Remélem, látjuk még egymást – mondta búcsúzóul., amiből már sejteni lehetett, hogy visszatér hazánkba, de arra talán még a legnagyobb rajongók sem számíthattak, hogy ez ilyen hamar bekövetkezik.

Eredeti neve Mario Girotti

Terence Hill Mario Girotti néven 1939-ben Velencében született német anyától (Hildegard Thieme) és olasz apától. 1967-ben az Isten megbocsát, én nem forgatásának kedvéért visszaköltözött Olaszországba. Ebben a filmben szerepelt először együtt (egy jelenetben) Carlo Pedersolival, ismertebb későbbi nevén Bud Spencerrel. Spencer temetésén, 2016-ban Hill elmondta, hogy tulajdonképpen személyesen itt ismerkedtek meg, s bár már a Hannibál című filmben, 1959-ben szerepeltek mindketten, ott azonban még nem futottak össze. Hill egyik hobbija az úszás volt, amit Spencer versenyszerűen űzött (a vízilabdával egyetemben).

Credit line: Profimedia, United Archives

Érdekesség, hogy még ismertté válásuk előtt együtt versenyeztek a Lazio csapatában, ahol az edzések során gyakran összefutottak, bár a köztük lévő majdnem tíz évnyi korkülönbség miatt mélyebb ismeretséget nem kötöttek, így ez a találkozás is csak alkalmi, látásból való ismeretség maradt. Abban az évben meg is házasodott. 1968-ban az Isten megbocsát, én nem producerei a film népszerűsítése végett elé tettek egy húsz nevet tartalmazó listát, amiből édesanyja nevének kezdőbetűi után a Terence Hill nevet választotta ki magának. Ennek ellenére makacsul tartja magát az a legenda, miszerint keresztnevét a római vígjátékíró Terentius, családnevét pedig felesége után vette fel. Valójában felesége, Lori Zwicklbauer vette fel az ő művésznevét. 1969-ben megszületett Jess fiuk. A következő években több akció- és spagettiwesternben is szerepelt állandóvá lett színésztársával, Bud Spencerrel.

Profimedia, United Archives

A páros híressé vált filmjeikkel Olaszországban és azon kívül is. Egyik legismertebb filmjük ebből a korszakból Az ördög jobb és bal keze és annak folytatása, a Az ördög jobb és bal keze 2 voltak. Egy interjúban Hill személyes kedvenceként a Nevem: Senki című filmjét jelölte meg, amelyikben Henry Fondával szerepelt. Első amerikai filmjei az 1977-ben forgatott Mr. Milliárd (Mr. Billion) és a Menni vagy meghalni (March or Die) voltak, ekkoriban Hill az Amerikai Egyesült Államok és Olaszország között ingázva töltötte életét. 1990-ben Új-Mexikóban, ahová a Lucky Luke című film forgatása végett utaztak, autóbalesetben meghalt 17 éves fogadott fiuk, Ross. Az eset hatására a színész mély depresszióba esett. Később talpra állt, és sikeres tévés karriert futott be Olaszországban. A 2000-ben indult Don Matteo című sorozata máig az egyik legkedveltebb és legismertebb olasz sorozat lett. (Ennek 10 évada ment le Olaszországban, nálunk a 9. megy). Legutóbbi, magyarra is szinkronizált munkája a Lovas a sötétben című sorozat. 2011-ben újabb sorozatot forgatott, Un passo dal cielo címen, amelynek második évadát 2012 őszén sugározta a Rai1. Magyarországon az első évad 2013 tavaszán volt látható, a Story4 műsorán. A színészet mellett rendezőként is kipróbálta magát többek között a Don Camillo, a Lucky Luke és a Bunyó karácsonyig című filmjeiben. 2018 áprilisában mutatták be a Nevem: Thomas című új filmjét, melyet barátja és színészkollégája Bud Spencer emlékére forgatott.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek