2020. április 05., vasárnap
Vince

Egyéb Hódmezővásárhely

Testvéri kiállítás a Művésztelepen

Kotormán Lászlónak és Norbertnek nyílt Kerékpárok címmel kiállítása a Nyitott Műtermi Sorozat a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen keretében.

– Akkor igazi egy művész, amikor olyan címet ad a tárlatának, mint a mostani, mert annyira tud szárnyalni a képzelet – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Bokor Balázs, a MANK stratégiai igazgatója a Kerékpárok címet viselő tárlatot. Kétkerekű járműveket azonban a művésztelep udvarán a kiállított művekben – legalábbis elsőre – biztosan nem fedez fel a látogató.


Kotormán Norbert és László

A cím tulajdonképpen a két alkotó viszonyára utal, ugyanis testvérek. – A testvéri kapcsolat és a szakma, ami minket összeköt, de maguk a kiállított művek nem kapcsolódnak szorosan egymáshoz. Mindenféle dolog felmerült, végül maradtunk egy ilyen játékos variációnál. Mindketten nagyon szeretünk biciklizni, a kerékpár mégiscsak két kerékkel gurul, és egy picikét olyanok a kerékpárok, mint a Kotormánok – mondta Kotormán Norbert.

Ehhez tette hozzá testvére, László a következő gondolatokat: „Ez egy olyan kerékpár, amit még nem sikerült megalkotni, mert a két kerék egymás mellett halad. Nincs kettőnk között olyan, aki előrébb haladna vagy hátrébb.”

A kiállítás november 21-ig tekinthető meg, előzetes egyeztetést követően. A látogatók a jelentkezést a következő e-mail-címen tehetik meg: [email protected]

László alkotásai absztraktabbak, míg Norbert képviseli a figurális ábrázolási metódust. Művészetükről, szobraikról a megnyitón zenélő Dresch Mihály Liszt Ferenc-díjas magyar zenész, érdemes és kiváló művész a következőket mondta: „Fenségesen elegáns. Nagyon tetszik, hogy a legősibb anyagokkal dolgoznak, és nem érzek bennük semmi nagy akarást, csak egyszerűen ünneplik az anyagot.”

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.