2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb

Thaiföldön még mindig tízezreket érint az árvíz

Thaiföldön még mindig mintegy 78 ezer embert érint az augusztus közepén, a Bebinca trópusi vihar és a monszun keltette árvíz, ráadásul újabb heves esőzés várható – figyelmeztetett a helyi katasztrófavédelem szombaton késő este.

A tájékoztatás szerint az augusztus 17-i árvíz több mint 162 ezer embert, mintegy 55 ezer családot érintett az ország 18 tartományának 2318 településén.


Csajapol Thitiszak vezérigazgató elmondta, hogy a 18 tartományból tízben a folyók már visszahúzódtak medrükbe, de 78 ezer ember, mintegy 30 ezer család még mindig szenvedi az árvíz következményeit.

A thaiföldi országos vízügyi hivatal beszámolója szerint szombattól 17 tartományban fennáll a veszélye annak, hogy az újabb heves esőzések hatására ismét árvizek lesznek.

Ezzel egy időben a nagy mennyiségű víz miatt az ország központi részén fekvő Kancsanaburi tartományban két vízi erőműnél fokozatosan lecsapolják a tározók vizét, ami főképpen az alacsonyan fekvő településeket veszélyezteti. Mintegy 5-6 millió köbméter vizet eresztenek le naponta, hogy csökkentsék a gátakra nehezedő nyomást – közölték a hatóságok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.