2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb

Thaiföldön még mindig tízezreket érint az árvíz

Thaiföldön még mindig mintegy 78 ezer embert érint az augusztus közepén, a Bebinca trópusi vihar és a monszun keltette árvíz, ráadásul újabb heves esőzés várható – figyelmeztetett a helyi katasztrófavédelem szombaton késő este.

A tájékoztatás szerint az augusztus 17-i árvíz több mint 162 ezer embert, mintegy 55 ezer családot érintett az ország 18 tartományának 2318 településén.


Csajapol Thitiszak vezérigazgató elmondta, hogy a 18 tartományból tízben a folyók már visszahúzódtak medrükbe, de 78 ezer ember, mintegy 30 ezer család még mindig szenvedi az árvíz következményeit.

A thaiföldi országos vízügyi hivatal beszámolója szerint szombattól 17 tartományban fennáll a veszélye annak, hogy az újabb heves esőzések hatására ismét árvizek lesznek.

Ezzel egy időben a nagy mennyiségű víz miatt az ország központi részén fekvő Kancsanaburi tartományban két vízi erőműnél fokozatosan lecsapolják a tározók vizét, ami főképpen az alacsonyan fekvő településeket veszélyezteti. Mintegy 5-6 millió köbméter vizet eresztenek le naponta, hogy csökkentsék a gátakra nehezedő nyomást – közölték a hatóságok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.