EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb

Thaiföldön még mindig tízezreket érint az árvíz

Thaiföldön még mindig mintegy 78 ezer embert érint az augusztus közepén, a Bebinca trópusi vihar és a monszun keltette árvíz, ráadásul újabb heves esőzés várható – figyelmeztetett a helyi katasztrófavédelem szombaton késő este.

A tájékoztatás szerint az augusztus 17-i árvíz több mint 162 ezer embert, mintegy 55 ezer családot érintett az ország 18 tartományának 2318 településén.


Csajapol Thitiszak vezérigazgató elmondta, hogy a 18 tartományból tízben a folyók már visszahúzódtak medrükbe, de 78 ezer ember, mintegy 30 ezer család még mindig szenvedi az árvíz következményeit.

A thaiföldi országos vízügyi hivatal beszámolója szerint szombattól 17 tartományban fennáll a veszélye annak, hogy az újabb heves esőzések hatására ismét árvizek lesznek.

Ezzel egy időben a nagy mennyiségű víz miatt az ország központi részén fekvő Kancsanaburi tartományban két vízi erőműnél fokozatosan lecsapolják a tározók vizét, ami főképpen az alacsonyan fekvő településeket veszélyezteti. Mintegy 5-6 millió köbméter vizet eresztenek le naponta, hogy csökkentsék a gátakra nehezedő nyomást – közölték a hatóságok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.