2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Tíz Soros-szervezet indított támadást Magyarország ellen

Soros György tíz álcivil szervezete (angol rövidítésük alapján: NGO-k) online kampányt indított az elmúlt héten annak érdekében, hogy az Európai Parlament szeptember 12-ei plenáris ülésén megszavazza a Sargentini-jelentést, és ezzel aktiválják Magyarország ellen a hetes cikkely szerinti eljárást. Bár természetesen az NGO-k titkolják, de mindegyik Soros Györgyhöz köthető – írja az Origo.

Ez egy intézményesített bosszú Magyarországgal szemben, mivel a magyar kormányzat nem hajlandó behódolni a brüsszeli föderalistáknak – mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az Origónak azzal kapcsolatban, hogy az Európai Parlament a jövő héten veszi a napirendjére az úgynevezett Sargentini-jelentést.


Tíz Soros Györgyhöz köthető szervezet kezdett kampányolni Magyarország ellen. Céljuk hogy szavazzák meg a Sargentini- jelentést, ezáltal életbe léptetve a hetes cikk szerinti eljárást.

A szervezetek közé tartozik az Open Society European Policy Institute Soros-közelisége nem szorul magyarázatra, a brüsszeli think tanka Soros által életre hívott Open Society Foundations égisze alatt működik. A brüsszeli székhelyű Civil Society Europe az európai civil szervezetek együttműködését hangolja össze. Az ernyőszervezetnek jelenleg 28 tagja van, köztük olyan, az Open Society Foundations által finanszírozott szervezetek, mint a Transparency International EU, a European Alternatives, a European Network Against Racism, illetve a nyílt társadalom elveit magáénak valló Európai Humanista Szövetség, vagy a Green10 – írja a lap.


Mindezek mellet az Open Society Foundations támogatja genfi  International Commission of Jurists is, akinek főtitkára egy teheráni származású Saman Zia-Zarifi, aki korábban több Soros által finanszírozott szervezetben is elfoglalt vezetői, akár igazgatóhelyettesi pozíciókat is.

A lista még nem véges, ugyanis a Human Rights Watch-nak 100 millió dollárt adományozott korábban Soros, ami szerinte a leghatékonyabb szervezet azok közül akiket támogat.

Az Origo azt is kiderítette, hogy a  Civilizáció 2017 magyarországi ernyőszervezethez több kormányellenes akció is fűződik, a legismertebb ezek közül a Hősök terén 2017-ben megtartott „Hősök Vétója” című rendezvény, amelyen 24 olyan szervezet vett részt, amelyet Soros György támogat (Amnesty International Magyarország, Átlátszó.hu, Eötvös Károly Intézet, Krétakör Alapítvány, K-Monitor, Magyar Helsinki Bizottság, Társaság a Szabadságjogokért, Transparency International).

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Igen gyengécske magyarázattal szolgált új felesége esküvői náci karlendítése kapcsán Sneider Tamás Jobbik-elnök, aki szerint “csak poénkodtak” a kiszivárgott videón. Az elmúlt években megszokhattuk, hogy az egykori radikálisok átírnák saját múltjukat, de most az is kiderült: nem csak a régmúltban, a néppárti fordulat óta is leginkább a náci romantika fakasztja őket mosolyra.

 • Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Brüsszel és a Soros-szervezetek korlátozni akarják a tagállamok függetlenségét, fejük fölé kineveznének egy úgynevezett független szakértői testületet, amely valójában egy rögtönítélő bíróság lenne – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 • Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Újabb személyt gyanúsíthatnak meg a kistarcsai gyermektragédia ügyében. A hároméves Pannikának, aki kizuhant a negyedikről, a szüleit és a rá vigyázó keresztanyját is meggyanúsították már, a gyerek vérében pedig alkoholt találtak.