EUR: 326,44 Ft
CHF: 300,23 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Belföld

Tizenkét éve ostromolták meg a tüntetők a tv-székházat

Tizenkét éve borult lángba Budapest, miután Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárgása után egy nappal, 2006. szeptember 18-án a tüntetők megostromolták és másnap reggelre elfoglalták az MTV Szabadság téri székházát.

A következő két éjszaka során a város több pontján kemény összecsapások voltak a tüntetők és a rendőrök között.


Mint ismert, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP-frakció előtt Balatonőszödön olyan kifejezéseket használt, hogy „Elk***tuk! Nem kicsit, nagyon!”, valamint „Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.”

MTI Fotó: Kovács Tamás

A beszéd után Gyurcsány nem mondott le, az MSZP végül 2010-ig kormányon maradt, de az elhangzottaknak máig tartó politikai következményei lettek. Boros Bánk Levente, a Médianéző igazgatója szerint az őszödi beszéd  tette tönkre a szocialista pártot.

– MSZP azért tart ott, ahol, mert Gyurcsány Ferenc lehúzta a mélybe és azóta sem tudott a felszínre vergődni – fogalmazott.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Minden eszköz a rendelkezésre áll az ünnep biztonságos megrendezéséhez

  Minden eszköz a rendelkezésre áll az ünnep biztonságos megrendezéséhez

  Minden eszköz, képesség és tudás a rendelkezésre áll az államalapítás ünnepének biztonságos, mindenki megelégedésére történő megrendezéséhez kedden Budapesten – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn Sopronban sajtótájékoztatón.

 • E-autós országjárás a Mobilitivel

  E-autós országjárás a Mobilitivel

  Pár éve még komoly szervezést igényelt, ha valaki elektromos autóval akarta körbejárni az országot, sőt, lehet, hogy nem is sikerült volna. Ma már azonban bátran, szinte kompromisszumok nélkül elindulhatunk elektromos autóval akár Debrecenből Szombathelyre, hiszen az NKM Mobilitás Kft.

 • Orbán Viktor: Auf Wiedersehen

  Orbán Viktor: Auf Wiedersehen

  Orbán Viktor újabb bejegyzést tett közzé közösségi oldalán. Mint ismert, a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor és Angela Merkel, miután Sopronban ökumenikus istentisztelettel emlékeztek meg az eseményről.