2018. november 16., péntek
Ödön

Belföld

Tizenkét éve ostromolták meg a tüntetők a tv-székházat

Tizenkét éve borult lángba Budapest, miután Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárgása után egy nappal, 2006. szeptember 18-án a tüntetők megostromolták és másnap reggelre elfoglalták az MTV Szabadság téri székházát.

A következő két éjszaka során a város több pontján kemény összecsapások voltak a tüntetők és a rendőrök között.


Mint ismert, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP-frakció előtt Balatonőszödön olyan kifejezéseket használt, hogy „Elk***tuk! Nem kicsit, nagyon!”, valamint „Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.”

MTI Fotó: Kovács Tamás

A beszéd után Gyurcsány nem mondott le, az MSZP végül 2010-ig kormányon maradt, de az elhangzottaknak máig tartó politikai következményei lettek. Boros Bánk Levente, a Médianéző igazgatója szerint az őszödi beszéd  tette tönkre a szocialista pártot.

– MSZP azért tart ott, ahol, mert Gyurcsány Ferenc lehúzta a mélybe és azóta sem tudott a felszínre vergődni – fogalmazott.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Több „Gruevszki-ügy” fut Európában

    Több „Gruevszki-ügy” fut Európában

    Nyugat-európai lapok támadják hazánkat Nikola Gruevszki volt Macedón kormányfő magyarországi tartózkodása miatt, miközben Belgiumban pihen Carles Puigdemont, a lázadás és hűtlen kezelés miatt körözött katalán elnök, Francaiország ad búvóhelyet Sebastien Avajon kokaincsempészetért elítélt benine-i elnökjelöltnek, míg Németországban több mint ezer török diplomata kért menedéket.

  • Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek (V4), amely 2019 második felében kezdi meg működését – nyilatkozta a közmédiának Benkő Tibor a V4 tagországok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) védelmi minisztereinek csütörtöki szlovákiai biztonságpolitikai tanácskozását követően.