2018. november 13., kedd
Szilvia

Budapest XVI.kerület

Több mint 4,5 millió forint gyűlt össze a kerületnek

Sokan látogattak ki a Richter Egészségváros XVI. kerületi rendezvényére, amelyen a résztvevők az ingyenes szűrésekkel két és fél millió forintot gyűjtöttek össze, ami a Richter által felajánlott kétmilliós alapadománnyal kiegészülve 4,5 millió forintra nőtt. Az összegből flexibilis endoszkóp beszerzését tervezi a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat.

Kovács Péter polgármester a nap végén átvehette az adományról szóló csekket

Hosszú várakozás, pénz, nehezen összeegyeztethető helyszín és idő – legtöbbször elsőre ez jut eszükbe az embereknek a szűrésekről. Pedig egyes betegségek esetében a mihamarabbi diagnosztizálás a kezelés eredményességét is befolyásolhatja. A Richter Gedeon Nyrt. 2009-ben indította útjára az Egészségváros programot. A kezdeményezés egyik legnagyobb előnye, hogy egy helyen, egyszerre több fontos szűrővizsgálaton vehetnek részt az érdeklődők, ráadásul nemcsak lakhelyükhöz közel, hanem ingyenesen.
Így volt ez a Havashalom parkban is.  Az egész napos rendezvény az egészségsétával indult, majd az esemény nagyszínpadán fellépések váltották egymást, míg a több mint 30 helyszíni sátorban előadások, tanácsadások és szűrések várták az érdeklődőket. A kerületiek aktivitásának a nap végére meglett az eredménye, hiszen részvételükkel nemcsak saját egészségükért, hanem rendelőintézetükért is tettek. Minden egyes tanácsadásért, előadásért és szűrővizsgálatért 300 forintnak megfelelő adománypont járt. Az így összegyűlt összeggel a Richter által felajánlott kétmilliós alapadomány a rendezvény végére több mint 4,5 millió forintra nőtt.


Kapcsolódó Cikkek

  • Eifert-képek Újpesten

    Eifert-képek Újpesten

    Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.

  • Pályaválasztás középfokon

    Pályaválasztás középfokon

    Asztalos, húsipari dolgozó, gázszerelő, magasépítő technikus – mind mind hiányszakma jelenleg hazánkban. Ezekkel, és még 46 mesterséget kínáló oktatási intézménnyel ismerkedhettek meg a kerületi diákok a Ferencvárosi Pályaválasztási Börzén.