EUR: 317,57 Ft
CHF: 279,78 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb IX.kerület

Több mint kétezer új munkahely Ferencvárosban

Átadták az IT Services Hungary Kft. új székházát, amely a Soroksári út–Tóth Kálmán utca sarkán lévő, 36 ezer négyzetméteres Mill Parkban kapott helyet.

A cég a német T-Systems International leányvállalataként a legnagyobb infokommunikációs szolgáltató Magyarországon – több mint 4600 munkavállalót foglalkoztat hazánkban, és Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára szerint ez az egyik legfontosabb szempont számunkra.


Az IT Services Hungary Kft. új székházában 2500 munakvállalónak ad majd munkát ( MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Vargha Tamás hangsúlyozta, hogy az olcsó munkaerőre épülő foglalkoztatás egyre jobban háttérbe szorul, hiszen Magyarország az elmúlt években sokat lépett előre a fizetések felzárkóztatása terén. Hozzátette, hogy az ITSH jól képzett szakembereket foglalkoztat Budapesten és vidéki városokban, kapcsolatokat épített ki a magyar közép- és a felsőoktatással, jelenléte és terjeszkedése fontos visszajelzés az ország fejlődéséről.
– A munkahelyek száma helyett egyre inkább az ott előállítható hozzáadott érték a munkahelyteremtés legfontosabb szempontja Magyarországon – mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy az első félévben kormánytámogatással érkezett 2 milliárd forintnyi befektetést jelentősen meghaladó, összesen csaknem 8 milliárd forint értékű beruházásról tárgyal a Nemzeti Befektetési Ügynökség.

Marcin Lapinski, a Skanska magyarországi ügyvezető igazgatója, Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára, Adel Al-Saleh, a T-Systems International vezérigazgatója és Erik Slooten, az ITSH ügyvezető igazgatója adta át az IT Services Hungary Kft. új székházát MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Nos, a Ferencvárosban épült székházban 2500 munkavállalót foglalkoztatnak majd. Emellett Erik Slooten, az ITSH ügyvezető igazgatója szerint a budapesti székház átadása is azt jelzi, hogy a cég minden szolgáltatása jelentős növekedés előtt áll, munkavállalói érdeklődnek a jövő kihívásai iránt. A jól képzett alkalmazottaknak köszönhetően a vállalat minden mérnöki képességgel rendelkezik, amire a piacnak szüksége lehet – tette hozzá.
– Fekvésének és felkészült szakembereinek köszönhetően Magyarország fontos szerepet tölt be a cég stratégiájában – ezt már Adel Al-Saleh, a T-Systems International vezérigazgatója fejtette ki.
Az IT Services Hungary a német T-Systems International leányvállalataként a legnagyobb infokommunikációs szolgáltató Magyarországon, több mint 4600 munkavállalót foglalkoztat. Budapest mellett Debrecenben, Pécsett és Szegeden is működtet telephelyeket.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.