EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Zalaegerszeg

Többe kerülhet?

Drágulhat a tojás, az akár 10 százalékos emelkedés elsősorban a termelői költségeket érinti, a fogyasztói árban még nem tudni, mennyire jelenik meg – hallható a híradásokból. A zalai gazdák között akad olyan, aki nem emel, inkább csökkent. Egész Európát kedvezőtlenül érintette a nyári szárazság, emiatt nőtt a búza és a kukorica ára, melyek a tojótyúkok takarmányának jelentős részét alkotják. Gorzáék gazdaságában– ők több mint 30 éve foglalkoznak tojástermeléssel – nem drágul a tojás, mivel maguk termelik meg a tyúkoknak elegendő takarmányt.

Van, aki emeli az árakat, de a saját takarmányt megtermelők inkább csökkentenek az árakon

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.