EUR: 332,67 Ft
CHF: 302,32 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb Zalaegerszeg

Tök jó!

A X. gébárti tematikus fesztiválnapon a pásztorhagyományokhoz kötődő népi kézművesmesterségek, -műhelyek mutatkoztak be a pásztorélethez kötődő folklórhagyományokkal. Emellett játszóház, folklórműsor, gasztronómiai bemutató, lópatkolás, helyi kézművesek és mezőgazdasági kistermelők vására, valamint vitrinkiállítás is gazdagította a programot. A rendezvényen tökszépségversenyre is lehetett nevezni, 10 órától pedig aki kedvet kapott, tököt faraghatott. Népszerű volt a „tökfejfotózda”, a tökmagpöckölő verseny, az „iciri-piciri” töklabirintus, a kosárfonás, a furulyafaragás, a kutyagerinc és a kukoricaszár, valamint az agyagtöklámpás készítése is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.