2018. december 15., szombat
Valér

Extra

Tönkrement Bay Éva lakásétterme

Nemrég a TV2 műsorában, a MasterChef VIP-ben tért vissza a Magyar Televízió legendás bemondónője, Bay Éva. A tévés korábban lakáséttermet is üzemeltetett, de egy fiúcsapat tönkretette nála a berendezést, ráadásul volt, aki lopott is tőle.

– Szerintem sosem voltam kimondottan televíziós személyiség vagy bemondó – kezdte a Lokálnak szerényen Bay Éva. A Magyar Televízió valójában legendás bemondónője nemrég a TV2 főzőműsorában, a MasterChef VIP-ben tért vissza. Sokan már annak is örültek, hogy újra láthatják, de arra talán kevesen számítottak, hogy profikat megszégyenítő módon főz.

Bay Éva fotó: Youtube

– Sosem csináltam ügyet abból, hogy televízióztam, nem hordtam fenn az orromat. Őszintén szólva irigylem a mostani műsorvezetőket, akik összerötyöghetnek, megpuszilhatják egymást, életszerűen beszélnek, egyszerűen emberek. Mert mi nem voltunk emberek, inkább beszélő gépek – magyarázta Éva, aki örül, hogy a műsorban megmutathatja főzőtudományát. Korábban lakáséttermet is működtetett, sajnos nemcsak hogy loptak tőle, de nem is értékelték azt a rengeteg munkát, amit belefektetett. A lakáséttermek lényege az, hogy otthonukban fogadják az amatőr szakácsok a vendégeket, akik általában a becsületkasszába tesznek be pénzt vagy egy alacsonyabb fix összeget fizetnek. Bay Évánál azonban előfordult, hogy nem fizettek, sőt inkább elvettek a kasszából. De végül nem ezért hagyott fel a lakásétterem működtetésével.
– Amikor elmentem nyugdíjba, megfogalmazódott bennem, hogy végül is szeretek főzni, akkor most már lenne arra is időm, hogy lakáséttermet nyissak. Alkalmas a házunk arra, hogy embereket fogadjunk. De a marketing nem nekem való, ettől függetlenül havonta két-három alkalommal főztem elvileg fizető vendégeknek. Mígnem jött egy fiúcsapat, akik sok elektromos dolgot elrontottak, például kiégették az erősítőt és a fizetés sem volt az erősségük. Még ezután sem csüggedtem, de aztán rájöttem, hogy aki hozzánk jön, annak állatira megéri. Fizetnek 5-6 ezer forintot, ezért pedig kaptak előételt, főételt, desszertet, bort, sört és annyi pálinkát, amennyit csak bírnak. Persze nem ebből próbáltam meggazdagodni, egy idő után belefáradtam. Ezért is nagyon örülök a műsornak, mert minden alkalommal újabb és újabb kihívásokkal találtam szembe magam, a játéktársaim pedig imádni valóak.

Bay Éva fotó: TV2


Kapcsolódó Cikkek

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.

 • Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra!