2020. március 30., hétfő
Zalán

Extra

Tönkrement Bay Éva lakásétterme

Nemrég a TV2 műsorában, a MasterChef VIP-ben tért vissza a Magyar Televízió legendás bemondónője, Bay Éva. A tévés korábban lakáséttermet is üzemeltetett, de egy fiúcsapat tönkretette nála a berendezést, ráadásul volt, aki lopott is tőle.

– Szerintem sosem voltam kimondottan televíziós személyiség vagy bemondó – kezdte a Lokálnak szerényen Bay Éva. A Magyar Televízió valójában legendás bemondónője nemrég a TV2 főzőműsorában, a MasterChef VIP-ben tért vissza. Sokan már annak is örültek, hogy újra láthatják, de arra talán kevesen számítottak, hogy profikat megszégyenítő módon főz.

Bay Éva fotó: Youtube

– Sosem csináltam ügyet abból, hogy televízióztam, nem hordtam fenn az orromat. Őszintén szólva irigylem a mostani műsorvezetőket, akik összerötyöghetnek, megpuszilhatják egymást, életszerűen beszélnek, egyszerűen emberek. Mert mi nem voltunk emberek, inkább beszélő gépek – magyarázta Éva, aki örül, hogy a műsorban megmutathatja főzőtudományát. Korábban lakáséttermet is működtetett, sajnos nemcsak hogy loptak tőle, de nem is értékelték azt a rengeteg munkát, amit belefektetett. A lakáséttermek lényege az, hogy otthonukban fogadják az amatőr szakácsok a vendégeket, akik általában a becsületkasszába tesznek be pénzt vagy egy alacsonyabb fix összeget fizetnek. Bay Évánál azonban előfordult, hogy nem fizettek, sőt inkább elvettek a kasszából. De végül nem ezért hagyott fel a lakásétterem működtetésével.
– Amikor elmentem nyugdíjba, megfogalmazódott bennem, hogy végül is szeretek főzni, akkor most már lenne arra is időm, hogy lakáséttermet nyissak. Alkalmas a házunk arra, hogy embereket fogadjunk. De a marketing nem nekem való, ettől függetlenül havonta két-három alkalommal főztem elvileg fizető vendégeknek. Mígnem jött egy fiúcsapat, akik sok elektromos dolgot elrontottak, például kiégették az erősítőt és a fizetés sem volt az erősségük. Még ezután sem csüggedtem, de aztán rájöttem, hogy aki hozzánk jön, annak állatira megéri. Fizetnek 5-6 ezer forintot, ezért pedig kaptak előételt, főételt, desszertet, bort, sört és annyi pálinkát, amennyit csak bírnak. Persze nem ebből próbáltam meggazdagodni, egy idő után belefáradtam. Ezért is nagyon örülök a műsornak, mert minden alkalommal újabb és újabb kihívásokkal találtam szembe magam, a játéktársaim pedig imádni valóak.

Bay Éva fotó: TV2


Kapcsolódó Cikkek