EUR: 321,61 Ft
CHF: 281,46 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb XVII.kerület

Tovább bővült a terminál Ferihegyen

Átadták a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az új utasforgalmi épületet, a 2B terminálhoz csatlakozó új utasmólót. A mintegy 10 ezer négyzetméteres új épület egyszerre három széles törzsű és négy keskeny törzsű gépet tud kiszolgálni, a gépeket utashídon, buszon és gyalog is meg lehet közelíteni.

A beruházás része a BUD 2020 fejlesztési tervnek, az új épület mintegy 7,8 milliárd forintba került − tájékoztatott az MTI.


Tavaly márciusban kezdték a munkálatokat
MTI Fotó: Kovács Tamás

Tízezer négyzetméteres az új utasmóló
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

 

 

 

 

 

 

Az utasok már augusztus elején birtokba vehették a mólót. A csütörtöki ünnepélyes átadáson Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy negyedik éve két számjegyű utasforgalom-bővülést tapasztalnak, az év végére új rekord várható, 15 millió utasra számítanak. Minden eddiginél több hosszú távú járat indul most Budapestről, ezért szükség volt egy új utasforgalmi épületre. Az új utasmóló egyelőre korlátozottan fogad utasokat, a belépőoldalon az útlevél-ellenőrző pontokat a következő napokban adják át, és folyamatban van a keskeny törzsű gépeket kiszolgáló utashidak telepítése is.

Az utolsó simítások az átadó előtt
MTI Fotó: Kovács Tamás

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.