2018. november 20., kedd
Jolán

Belföld

Tovább folytatódik a Jobbik szétesése

Feloszlatta magát a Jobbik zuglói csoportja, miután a párt nem mondott nemet a magyarellenes Soros–Sargentini-jelentésre, derül ki az alapszervezet volt elnöke, Czeglédi János lapunkhoz is eljuttatott közleményéből.

– Kilépünk az elvtelenné és jövőtlenné vált Jobbikból, melynek tisztújítása óta is csak folytatódik a balra tolódása  – írta a közleményben Czeglédi, aki független képviselőként folytatja munkáját a kerületben és kérte felvételét a Toroczkai László és Dúró Dóra nevével fémjelzett Mi Hazánk Mozgalomba.


Mint ismert, a Jobbik választási veresége után kettészakadt a párt: a régi elveket vallók Toroczkaihoz csatlakoztak, míg a cukisodó vonalat képviselők maradtak a lemondott Vona Gábor helyére kerülő Sneider Tamás vezette pártban. A szakadás után számos jobbikos alapszervezet oszlott fel vagy szűnt meg, a tagok Toroczkaihoz csatlakoztak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Támogatja a bevándorlást a DK-s

  Támogatja a bevándorlást a DK-s

  A Demokratikus Koalíció (DK) egykori alelnöke Bauer Tamás nem meglepő módon kritizálta a kormány családtámogatási politikáját, sőt közösségi oldalán kifejtette azon pontokat, a nemzeti konzultáció kérdései közül amelyekkel nem ért egyet.

 • 1000 milliárdot kap Budapest

  1000 milliárdot kap Budapest

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is.

 • Kétharmadot jósolnak a Fidesznek

  Kétharmadot jósolnak a Fidesznek

  Nagyarányú kormánypárti győzelmet jósolna a brüsszeli Politico, ha Magyarországon most hétvégén tartanák az európai parlamenti választásokat. Az erősen balliberális politikai elemzőportál mandátumbecslése szerint egy most megrendezett választáson a Fidesz-KDNP csaknem 60 százalékos eredménnyel 14 képviselői helyet szerezne meg az EP-ben, miközben a rajtuk kívül bejutó ellenzéki pártok összesen fele annyi, mindössze hét helyet szereznének.