2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Tovább folytatódik a Jobbik szétesése

Feloszlatta magát a Jobbik zuglói csoportja, miután a párt nem mondott nemet a magyarellenes Soros–Sargentini-jelentésre, derül ki az alapszervezet volt elnöke, Czeglédi János lapunkhoz is eljuttatott közleményéből.

– Kilépünk az elvtelenné és jövőtlenné vált Jobbikból, melynek tisztújítása óta is csak folytatódik a balra tolódása  – írta a közleményben Czeglédi, aki független képviselőként folytatja munkáját a kerületben és kérte felvételét a Toroczkai László és Dúró Dóra nevével fémjelzett Mi Hazánk Mozgalomba.


Mint ismert, a Jobbik választási veresége után kettészakadt a párt: a régi elveket vallók Toroczkaihoz csatlakoztak, míg a cukisodó vonalat képviselők maradtak a lemondott Vona Gábor helyére kerülő Sneider Tamás vezette pártban. A szakadás után számos jobbikos alapszervezet oszlott fel vagy szűnt meg, a tagok Toroczkaihoz csatlakoztak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  Sok sikert és eredményt ért el a magyar nemzetpolitika a határon túli nemzetrészekkel együttműködve az elmúlt években – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a felvidéki Nagymegyeren, ahol előadást tartott a Pro Civis társulás által idén már kilencedik éve megrendezett Önkormányzati Szabadegyetemen.

 • Motoros halt meg az M5-ös autópályán

  Motoros halt meg az M5-ös autópályán

  Meghalt egy motoros, amikor összeütközött egy autóval az az M5-ös autópályán Csengele közelében pénteken délután, a sztráda Röszke felé vezető oldalát lezárták – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

 • Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

  Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

  Átadták pénteken azt az 1,2 milliárd forintos beruházással megépült 13 kilométeres kerékpárutat, amely Kecskéden és Környén át összeköti Oroszlányt és Tatabányát, valamint lehetőséget teremt a majki kamalduli kolostor elérésére is.