EUR: 319,68 Ft
CHF: 282,63 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Trócsányi: A Nemzeti hitvallásban rögzített célnak kell utat mutatnia a tanároknak és a diákoknak

Az alaptörvényben szereplő Nemzeti hitvallásban rögzített célnak kell utat mutatnia a tanároknak és a diákoknak – mondta az igazságügyi miniszter hétfőn Budapesten, az országos Baptista tanévnyitón.

Trócsányi László a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban tartott évnyitón elmondta, hogy Nemzeti hitvallás a célt úgy rögzíti: “Bízunk a közösen alakított jövőben, a fiatal nemzedékek elhivatottságában. Hisszük, hogy gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelkierejükkel ismét naggyá teszik Magyarországot.”


Ezt a célt csak úgy érhetjük el, ha a közjót tartjuk mindenkor szem előtt, valamennyien ezért munkálkodunk, és szövetséget teremtünk a múlt, a jelen és a jövő magyarja között – jelentette ki a miniszter.

A gimnázium volt diákjaként arról beszélt, hogy tanárok feladata az iskola múltjának megbecsülése, a tudás átadása és számonkérése mellett fiatalok emberségre nevelése.


A fiatalok a negyven évvel ezelőtti korhoz viszonyítva egy bonyolult, nyitott világban élnek. A közösségi médiatérben minden információ rendelkezésükre áll, szabadon utazhatnak, beszélhetnek, vitatkozhatnak, másként láthatják a világot mint mi egykoron – mondta Trócsányi László hozzátéve, hogy a diákok előtt szélesebb kitekintés, nagyobb kihívások és ehetőség, de veszélyek is tornyosulnak.

Ebben az új világrendben mindenkinek nagyobb a felelőssége, tanárnak és diáknak egyaránt – jelentette ki a miniszter.

Vejkey Imre országgyűlési képviselő, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezető-helyettese a többi között azt kívánta a dákoknak, hogy növekedjen felelősségük maguk és ezáltal közösségeik iránt, örömforrásként tekintsenek a tanulásra, mert – mint fogalmazott – “a világra rácsodálkozni, a világot megismerni csodálatos élmény”.

A diákokat köszöntötte Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke és Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat vezetője is.

Szenczy Sándor szólt arról, hogy hét évvel ezelőtt mintegy százötven tanulóval vették át az iskolát, jelenleg már mintegy hatszáz diákjuk van.

Kapcsolódó Cikkek

  • El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

    El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

    Az ENSZ és az EU tisztviselői megpróbálnak elaltatni bennünket, de a migrációs nyomás nem csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, nőtt az elmúlt időszakban, ezért továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében – nyomatékosította az MTI-nek telefonon Szófiából adott nyilatkozatában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

  • A hétvégén hidegfront érkezik

    A hétvégén hidegfront érkezik

    A hétvégén hidegfront érkezik: egyre többfelé a maximumok is fagypont körül alakulnak majd. Emellett változékony lesz az időjárás: napsütés, de eső, havazás is várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön jutattak el az MTI-nek.