2020. április 04., szombat
Izidor

Egyéb XIV.kerület

Túr de Rákosrendező

A Zuglói Kritikus Tömeg bringás felvonulással mutatta meg, hogy milyen sokan használják a rákosrendezői átjárót, és mennyien szeretnének biztonságos, kulturált és kényelmes bringaúton átkelni a vasútállomáson.
A cél az volt, hogy megmutassák: milyen sokan kérik a kerékpárút kiépítését.

 

Az Örs vezér teréről indult a Túr de Rákosrendező ( Fotó: Sáfár Tibor)

 

Elképesztő kihívás embernek-bicajnak átkelni biciklivel Rákosrendezőn, a töredezett macskaköveken, gödrökön, síneken, pedig a forgalomszámlálási adatok szerint ez Budapest harmadik legforgalmasabb kerékpáros ösvénye. Összeköti Kőbányát, Zuglót Újpesttel, Angyalfölddel, Óbudával. A különböző adatok és felmérések szerint napi ezer bringás kell itt át. A CivilZugló Egyesület ezért bringás felvonulást szervezett, hogy megmutassák, milyen sokan használják ezt az útvonalat, és mennyien szeretnének biztonságos, kulturált bringautakat Zuglóban.

A fiatalok is fontosnak tartják a biztonságos bringautakat ( Fotó: Sáfár Tibor)

A résztvevők az Örs vezér terén találkoztak, végigtekertek a lezárt Nagy Lajos király úton – ahol szintén szükség lenne kerékpárútra –, útba ejtették a polgármesteri hivatalt, ahol átadták a kerékpárutat szorgalmazó levelünket. Ezek után keresztülzötykölődtek Rákosrendezőn, elgurultak a Béke térig, ahol a XIII. kerületi polgármesteri hivatalban szintén egy kerékpárutat kérő levelet adtak át. Innen visszamentek a felvonulók Rákosrendezőre, ahol jelképesen egy kitört küllőjű kerékpárt helyeztek el.


A bringás felvonuláson a kutya sem akadály ( Fotó: Sáfár Tibor) ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.