2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb XIV.kerület

Túr de Rákosrendező

A Zuglói Kritikus Tömeg bringás felvonulással mutatta meg, hogy milyen sokan használják a rákosrendezői átjárót, és mennyien szeretnének biztonságos, kulturált és kényelmes bringaúton átkelni a vasútállomáson.
A cél az volt, hogy megmutassák: milyen sokan kérik a kerékpárút kiépítését.

 

Az Örs vezér teréről indult a Túr de Rákosrendező ( Fotó: Sáfár Tibor)

 

Elképesztő kihívás embernek-bicajnak átkelni biciklivel Rákosrendezőn, a töredezett macskaköveken, gödrökön, síneken, pedig a forgalomszámlálási adatok szerint ez Budapest harmadik legforgalmasabb kerékpáros ösvénye. Összeköti Kőbányát, Zuglót Újpesttel, Angyalfölddel, Óbudával. A különböző adatok és felmérések szerint napi ezer bringás kell itt át. A CivilZugló Egyesület ezért bringás felvonulást szervezett, hogy megmutassák, milyen sokan használják ezt az útvonalat, és mennyien szeretnének biztonságos, kulturált bringautakat Zuglóban.

A fiatalok is fontosnak tartják a biztonságos bringautakat ( Fotó: Sáfár Tibor)

A résztvevők az Örs vezér terén találkoztak, végigtekertek a lezárt Nagy Lajos király úton – ahol szintén szükség lenne kerékpárútra –, útba ejtették a polgármesteri hivatalt, ahol átadták a kerékpárutat szorgalmazó levelünket. Ezek után keresztülzötykölődtek Rákosrendezőn, elgurultak a Béke térig, ahol a XIII. kerületi polgármesteri hivatalban szintén egy kerékpárutat kérő levelet adtak át. Innen visszamentek a felvonulók Rákosrendezőre, ahol jelképesen egy kitört küllőjű kerékpárt helyeztek el.


A bringás felvonuláson a kutya sem akadály ( Fotó: Sáfár Tibor) ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.