2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb XIV.kerület

Túr de Rákosrendező

A Zuglói Kritikus Tömeg bringás felvonulással mutatta meg, hogy milyen sokan használják a rákosrendezői átjárót, és mennyien szeretnének biztonságos, kulturált és kényelmes bringaúton átkelni a vasútállomáson.
A cél az volt, hogy megmutassák: milyen sokan kérik a kerékpárút kiépítését.

 

Az Örs vezér teréről indult a Túr de Rákosrendező ( Fotó: Sáfár Tibor)

 

Elképesztő kihívás embernek-bicajnak átkelni biciklivel Rákosrendezőn, a töredezett macskaköveken, gödrökön, síneken, pedig a forgalomszámlálási adatok szerint ez Budapest harmadik legforgalmasabb kerékpáros ösvénye. Összeköti Kőbányát, Zuglót Újpesttel, Angyalfölddel, Óbudával. A különböző adatok és felmérések szerint napi ezer bringás kell itt át. A CivilZugló Egyesület ezért bringás felvonulást szervezett, hogy megmutassák, milyen sokan használják ezt az útvonalat, és mennyien szeretnének biztonságos, kulturált bringautakat Zuglóban.

A fiatalok is fontosnak tartják a biztonságos bringautakat ( Fotó: Sáfár Tibor)

A résztvevők az Örs vezér terén találkoztak, végigtekertek a lezárt Nagy Lajos király úton – ahol szintén szükség lenne kerékpárútra –, útba ejtették a polgármesteri hivatalt, ahol átadták a kerékpárutat szorgalmazó levelünket. Ezek után keresztülzötykölődtek Rákosrendezőn, elgurultak a Béke térig, ahol a XIII. kerületi polgármesteri hivatalban szintén egy kerékpárutat kérő levelet adtak át. Innen visszamentek a felvonulók Rákosrendezőre, ahol jelképesen egy kitört küllőjű kerékpárt helyeztek el.


A bringás felvonuláson a kutya sem akadály ( Fotó: Sáfár Tibor) ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.