EUR: 316,97 Ft
CHF: 279,31 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb XIV.kerület

Túr de Rákosrendező

A Zuglói Kritikus Tömeg bringás felvonulással mutatta meg, hogy milyen sokan használják a rákosrendezői átjárót, és mennyien szeretnének biztonságos, kulturált és kényelmes bringaúton átkelni a vasútállomáson.
A cél az volt, hogy megmutassák: milyen sokan kérik a kerékpárút kiépítését.

 

Az Örs vezér teréről indult a Túr de Rákosrendező ( Fotó: Sáfár Tibor)

 

Elképesztő kihívás embernek-bicajnak átkelni biciklivel Rákosrendezőn, a töredezett macskaköveken, gödrökön, síneken, pedig a forgalomszámlálási adatok szerint ez Budapest harmadik legforgalmasabb kerékpáros ösvénye. Összeköti Kőbányát, Zuglót Újpesttel, Angyalfölddel, Óbudával. A különböző adatok és felmérések szerint napi ezer bringás kell itt át. A CivilZugló Egyesület ezért bringás felvonulást szervezett, hogy megmutassák, milyen sokan használják ezt az útvonalat, és mennyien szeretnének biztonságos, kulturált bringautakat Zuglóban.

A fiatalok is fontosnak tartják a biztonságos bringautakat ( Fotó: Sáfár Tibor)

A résztvevők az Örs vezér terén találkoztak, végigtekertek a lezárt Nagy Lajos király úton – ahol szintén szükség lenne kerékpárútra –, útba ejtették a polgármesteri hivatalt, ahol átadták a kerékpárutat szorgalmazó levelünket. Ezek után keresztülzötykölődtek Rákosrendezőn, elgurultak a Béke térig, ahol a XIII. kerületi polgármesteri hivatalban szintén egy kerékpárutat kérő levelet adtak át. Innen visszamentek a felvonulók Rákosrendezőre, ahol jelképesen egy kitört küllőjű kerékpárt helyeztek el.


A bringás felvonuláson a kutya sem akadály ( Fotó: Sáfár Tibor) ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.