2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Szolnok

Új bemutatók a Szigligetiben

Szeptemberben a színészek vakációja is véget ért Szolnokon. A műkedvelő szolnoki közönség ebben az évadban sem fog unatkozni, hiszen hat nagyszínpadi bérletes bemutató lesz – derült ki a Szigligeti Színház évadnyitó társulati ülésén.

Balázs Péter például igazgatói teendői mellett két darabot is rendezőként jegyez majd: az egyik a Hunyady Sándor, Makk Károly, Bacsó Péter, Tasnádi István szerzőnégyes által alkotott A vöröslámpás ház című zenés vígjáték lesz már ebben a hónapban, a másik pedig Bernard Slave Jövőre veled ugyanitt című romantikus vígjátéka októberben.


Balázs Péter, a színház igazgatója két darabot is rendez
MTI Fotó: Bugány János

Radó Denise rendezése lesz novemberben A dzsungel könyve című musical Dés Lászlótól, Geszti Pétertől és Békés Páltól, a vidám darabok után pedig egy kis izgalom érkezik a színpadra, hiszen januárban Málnay Levente rendezi Robert Thomas Nyolc nő című krimijét. A tavaszt márciusban egy bűnügyi bohózattal köszönti a teátrum, hiszen érkezik Joseph Kesselring Arzén és levendula című műve, ezt a darabot Kiss József művészeti vezető rendezi. A szezont a Charly nénje című zenés vígjáték zárja, Brandon Thomas, Aldobolyi Nagy György és Szenes Iván szerzeménye, ezt Molnár László rendezőként viszi színpadra.

A Szín-Mű-Helyben is jobbnál jobb darabok váltják majd egymást: az említett Molnár László rendezi majd Aldo Nicolaitól a Hárman a padon című darabot, Jankovics Anna Kiss Józseftől viszi színre a Mikulást, míg utóbbi rendezésében lesz látható Reginald Rose-tól a Tizenkét dühös ember.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.