EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,35 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Szolnok

Új bemutatók a Szigligetiben

Szeptemberben a színészek vakációja is véget ért Szolnokon. A műkedvelő szolnoki közönség ebben az évadban sem fog unatkozni, hiszen hat nagyszínpadi bérletes bemutató lesz – derült ki a Szigligeti Színház évadnyitó társulati ülésén.

Balázs Péter például igazgatói teendői mellett két darabot is rendezőként jegyez majd: az egyik a Hunyady Sándor, Makk Károly, Bacsó Péter, Tasnádi István szerzőnégyes által alkotott A vöröslámpás ház című zenés vígjáték lesz már ebben a hónapban, a másik pedig Bernard Slave Jövőre veled ugyanitt című romantikus vígjátéka októberben.


Balázs Péter, a színház igazgatója két darabot is rendez
MTI Fotó: Bugány János

Radó Denise rendezése lesz novemberben A dzsungel könyve című musical Dés Lászlótól, Geszti Pétertől és Békés Páltól, a vidám darabok után pedig egy kis izgalom érkezik a színpadra, hiszen januárban Málnay Levente rendezi Robert Thomas Nyolc nő című krimijét. A tavaszt márciusban egy bűnügyi bohózattal köszönti a teátrum, hiszen érkezik Joseph Kesselring Arzén és levendula című műve, ezt a darabot Kiss József művészeti vezető rendezi. A szezont a Charly nénje című zenés vígjáték zárja, Brandon Thomas, Aldobolyi Nagy György és Szenes Iván szerzeménye, ezt Molnár László rendezőként viszi színpadra.

A Szín-Mű-Helyben is jobbnál jobb darabok váltják majd egymást: az említett Molnár László rendezi majd Aldo Nicolaitól a Hárman a padon című darabot, Jankovics Anna Kiss Józseftől viszi színre a Mikulást, míg utóbbi rendezésében lesz látható Reginald Rose-tól a Tizenkét dühös ember.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.