EUR: 317,69 Ft
CHF: 279,73 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Egyéb Szolnok

Új bemutatók a Szigligetiben

Szeptemberben a színészek vakációja is véget ért Szolnokon. A műkedvelő szolnoki közönség ebben az évadban sem fog unatkozni, hiszen hat nagyszínpadi bérletes bemutató lesz – derült ki a Szigligeti Színház évadnyitó társulati ülésén.

Balázs Péter például igazgatói teendői mellett két darabot is rendezőként jegyez majd: az egyik a Hunyady Sándor, Makk Károly, Bacsó Péter, Tasnádi István szerzőnégyes által alkotott A vöröslámpás ház című zenés vígjáték lesz már ebben a hónapban, a másik pedig Bernard Slave Jövőre veled ugyanitt című romantikus vígjátéka októberben.


Balázs Péter, a színház igazgatója két darabot is rendez
MTI Fotó: Bugány János

Radó Denise rendezése lesz novemberben A dzsungel könyve című musical Dés Lászlótól, Geszti Pétertől és Békés Páltól, a vidám darabok után pedig egy kis izgalom érkezik a színpadra, hiszen januárban Málnay Levente rendezi Robert Thomas Nyolc nő című krimijét. A tavaszt márciusban egy bűnügyi bohózattal köszönti a teátrum, hiszen érkezik Joseph Kesselring Arzén és levendula című műve, ezt a darabot Kiss József művészeti vezető rendezi. A szezont a Charly nénje című zenés vígjáték zárja, Brandon Thomas, Aldobolyi Nagy György és Szenes Iván szerzeménye, ezt Molnár László rendezőként viszi színpadra.

A Szín-Mű-Helyben is jobbnál jobb darabok váltják majd egymást: az említett Molnár László rendezi majd Aldo Nicolaitól a Hárman a padon című darabot, Jankovics Anna Kiss Józseftől viszi színre a Mikulást, míg utóbbi rendezésében lesz látható Reginald Rose-tól a Tizenkét dühös ember.

Kapcsolódó Cikkek