2019. augusztus 23., péntek
Bence

Egyéb Szombathely

Új edző, friss erősítések, más stílus

Négy új légióssal és Gasper Okorn vezetőedző irányításával augusztus végén megkezdték a felkészülést a sárga-feketék a 2018/2019-es bajnoki évadra.

Az új vezetőedző, Gasper Okorn hisz a kemény munka sikerében
Fotó: falcokc.com

Jelentősen átalakult a Falco kosárlabdacsapata. A légiósok közül csupán Julian Norfleet maradt, a helyi nevelésű válogatottak közül Perl Zoltán távozott. A nyári szünet alatt a klub menedzsmentje Gráczer György ügyvezetővel az élen sokat tett azért, hogy újra erős keret vágjon neki a bajnokságnak. A szerződését meghosszabbító Julian Norfleet feleségével és kisfiával, az új légiósok közül Stefan Balmazovic feleségével, míg Ron Curry és Evan Bruisma szingliként már augusztus 20. előtt megérkezett Szombathelyre.


Elkezdte a felkészülést a Falco Fotó: falcokc.com

Az új, formálódó csapatnak nemzeti ünnepünkön az új vezetőedző, a szlovén Gasper Okorn vezényelt edzést, amelyre Norfleet vezetésével a légiósok jöttek ki elsőként, majd a szintén új szerzemény, Bíró Olivér és a többi fiatal játékos, Hódi Patrik és Kucsora Csaba is labdával a kezében, jó hangulatban jelent meg. Pár perc múlva csatlakozott hozzájuk a lábadozó Váradi Benedek csapatkapitány és az ugyancsak válogatott center, Tóth Norbert is, aki örömmel újságolta, hogy a nyáron sikerült jól kipihennie magát. Aztán megjelent a szlovén mester, aki az első labdás edzés elején elmondta, mit vár a csapat tagjaitól. Mindenkit arra kért, hogy profi szemlélettel és hozzáállással végezze feladatát. Okorn mindenkitől rendet, fegyelmet és pontosságot kért. A rövid bemelegítés után a labda is előkerült és két csoportra bontva folytatódott a munka.

Az ötödik légiós, Juvonte Reddic is megérkezett
Fotó: falcokc.com

Örömmel konstatálta a vezetőedző mellett a Falco vezérkara és szakmai stábja is, hogy a csapatkapitány, Váradi Benedek már a rehabilitációját végzi és könnyített edzésmunkába kezdett. Ugyancsak megnyugvásként hatott, hogy a 26 éves, 206 centis, centerposzton bevethető, Juvonte Reddic is csatlakozott az első edzéssel töltött hét utolsó napján. Az amerikai center a belga Belfius Mons-Hainaut csapatától egy szezonra érkezett.


A Falco mestere szerint lépésről lépésre haladva kell felépíteni a csapatot és az új stílust.

– Elégedett vagyok, minden feltétel adott a kemény és eredményes munka, az edzések folytatásához. A legfontosabb, hogy kialakítsuk, megtaláljuk az,,új Falco-stílust”, amire azért is szükség van, mert a nyári szünetben nagy volt a játékosmozgás, sokan elhagyták a csapatot, de az érkezők száma is tekintélyes volt, személyemben pedig új vezetőedző érkezett. Szeretném, ha napról napra, hétről hétre jobbak lennénk. Optimista és pozitív vagyok, bízom benne, hogy minden és mindenki szeptember végére készen áll, hogy eredményesen kezdhessük el a bajnokságot – nyilatkozta lapunknak Gasper Okorn.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagyüzem a Haladásnál

    Nagyüzem a Haladásnál

    Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

  • Újraéled a legendás cukrászda

    Újraéled a legendás cukrászda

    Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.