EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb IX.kerület

Új játékokkal bővült a Heim Pál gyermekkórház játszótere

Az újHÁZ Centrum Jót tenni jó elnevezésű kampánya részeként kültéri játszóházat, játékokat és foglalkoztató füzeteket adományozott a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványnak.

Az ünnepélyes átadó előtt az Új Ház központ néhány munkatársa saját maguk szerelték össze az újHÁZikót.

Az ünnepélyes átadó előtt az újHÁZ központ néhány munkatársa saját maga szerelte össze az újHÁZikót.
– Évek óta keressük a lehetőségeket arra, hogyan gyarapíthatjuk jótetteinket. Mindeközben nagyon odafigyelünk, hogy ott segítsünk a kis közösségeknek, ahol igazán szükséges. Most mindannyian azt érezzük, hogy a játékok a lehető legjobb helyre kerültek. Reméljük, adományunkkal másokat is ösztönzünk a közösségi összefogásra – mondta dr. Rázsóné Szórády Csilla, az újHÁZ Centrum cégvezetője.


Nemsokára belakják a gyerekek a házikót

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben évente mintegy 37 ezer fekvőbeteg és több mint 500 ezer járóbeteg ellátását, gyógyítását végzik. A kórházban működik többek között Magyarország egyetlen gyermekbőrgyógyászati, ortopédiai, szemészeti, urológiai és gyermektoxikológiai osztálya.
– 
Nagyon sokan megfordulnak nálunk, és a gyerekeket a legjobb szakmai tudásunk szerint igyekszünk gyógyítani. A kis betegek felépülésében ugyanakkor rendkívül sokat számít, hogy milyen környezet veszi körül őket. A játszótér például az egyik legfontosabb „kiegészítő terápia” a kicsik mielőbbi gyógyulása érdekében – emelte ki Huszár Mónika, a kórház gazdasági igazgatója. 

Jót tenni jó
Az újHÁZ Centrum a társadalmi felelősségvállalás jegyében Jót tenni jó címmel indított kampányt 2016-ban. A vállalat országos hálózata a lokálpatriotizmus és az emberiségesség jegyében jó ügyek mellé áll. Így kívánnak másokat is motiválni arra, hogy közösségük aktív tagjaként tisztelettel és segítő szándékkal forduljanak egymás felé.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.