2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Egyéb IX.kerület

Új játékokkal bővült a Heim Pál gyermekkórház játszótere

Az újHÁZ Centrum Jót tenni jó elnevezésű kampánya részeként kültéri játszóházat, játékokat és foglalkoztató füzeteket adományozott a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványnak.

Az ünnepélyes átadó előtt az Új Ház központ néhány munkatársa saját maguk szerelték össze az újHÁZikót.

Az ünnepélyes átadó előtt az újHÁZ központ néhány munkatársa saját maga szerelte össze az újHÁZikót.
– Évek óta keressük a lehetőségeket arra, hogyan gyarapíthatjuk jótetteinket. Mindeközben nagyon odafigyelünk, hogy ott segítsünk a kis közösségeknek, ahol igazán szükséges. Most mindannyian azt érezzük, hogy a játékok a lehető legjobb helyre kerültek. Reméljük, adományunkkal másokat is ösztönzünk a közösségi összefogásra – mondta dr. Rázsóné Szórády Csilla, az újHÁZ Centrum cégvezetője.


Nemsokára belakják a gyerekek a házikót

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben évente mintegy 37 ezer fekvőbeteg és több mint 500 ezer járóbeteg ellátását, gyógyítását végzik. A kórházban működik többek között Magyarország egyetlen gyermekbőrgyógyászati, ortopédiai, szemészeti, urológiai és gyermektoxikológiai osztálya.
– 
Nagyon sokan megfordulnak nálunk, és a gyerekeket a legjobb szakmai tudásunk szerint igyekszünk gyógyítani. A kis betegek felépülésében ugyanakkor rendkívül sokat számít, hogy milyen környezet veszi körül őket. A játszótér például az egyik legfontosabb „kiegészítő terápia” a kicsik mielőbbi gyógyulása érdekében – emelte ki Huszár Mónika, a kórház gazdasági igazgatója. 

Jót tenni jó
Az újHÁZ Centrum a társadalmi felelősségvállalás jegyében Jót tenni jó címmel indított kampányt 2016-ban. A vállalat országos hálózata a lokálpatriotizmus és az emberiségesség jegyében jó ügyek mellé áll. Így kívánnak másokat is motiválni arra, hogy közösségük aktív tagjaként tisztelettel és segítő szándékkal forduljanak egymás felé.

Kapcsolódó Cikkek