EUR: 359,65 Ft
CHF: 340,34 Ft
2020. március 31., kedd
Árpád

Egyéb Szombathely

Új parkolók a Derkovits-városrészben

Megnyitották a Haladás Sportkomplexum Rohonci út felőli parkolóját, továbbá a Bem József utca mögötti füves területen 75, a buszforduló és a körzeti megbízotti iroda mellett pedig 60 férőhelyes parkolót alakítanak ki.

160 autó parkolhat a Haladás Sportkomplexum mellett Fotó:CSG

– Az utóbbi időben egyre nagyobb gondokat okoz a parkolás a Derkovits-lakótelepen. Az itt élők is legtöbbször az ezzel kapcsolatos problémák miatt fordulnak a hozzám – mondta lapunknak dr. Melega Miklós, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje. Hozzátette: hosszabb távon az egész városrészre kiterjedő fejlesztési terv elkészítésében gondolkodik, de szerinte gyorsan javulást hozó megoldási lehetőségek is vannak. –  Képviselőjelöltként is fontosnak tartom, hogy valamit tegyünk a parkolási helyzet javításáért – hangsúlyozta.


Melega Miklós képviselőjelölt, Puskás Tivadar polgármester és Gál Sándor, a létesítmény vezetője együtt járták be a helyszínt Fotó:CSG

Korábban már felmerült az ötlet, most javaslatára – két hónapos kísérleti időre – megnyitották a Haladás Sportkomplexum Rohonci út felőli parkolóját, ahol így 160 férőhely vált nyilvánossá. Ez egyrészt enyhítheti a környéken a parkolási gondokat, másrészt a létesítménybe és a kávézóba autóval érkezők számára is nagy segítséget jelent.

Dr. Melega Miklós kérésére a város újraterveztette a Bem József utca mögötti füves területen kialakítandó parkolót. – Már kész tervei voltak a városnak, de a képviselőjelölt azt szerette volna, hogy ez egy igazi XXI. századi, természetbarát beruházás legyen, amelynek megvalósítása során a lehető legkevesebb fát vágják ki – emelte ki dr. Puskás Tivadar polgármester. Szólt arról is, hogy az egykori buszforduló, valamint a körzeti megbízotti iroda mellett további hatvan parkolóhely kialakítása van tervben.


A Gazdasági és Városstratégiai Bizottság támogatta, hogy a Bem József utcai egykori buszforduló helyén parkolók épülhessenek Fotó: facebook

A 75 férőhelyes Bem József utcai parkoló építési munkálatai hamarosan megkezdődnek, és várhatóan még az idén befejeződnek. Az építkezés mintegy 80 millió forintba kerül.

Kapcsolódó Cikkek