EUR: 332,67 Ft
CHF: 302,32 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb Szombathely

Új parkolók a Derkovits-városrészben

Megnyitották a Haladás Sportkomplexum Rohonci út felőli parkolóját, továbbá a Bem József utca mögötti füves területen 75, a buszforduló és a körzeti megbízotti iroda mellett pedig 60 férőhelyes parkolót alakítanak ki.

160 autó parkolhat a Haladás Sportkomplexum mellett Fotó:CSG

– Az utóbbi időben egyre nagyobb gondokat okoz a parkolás a Derkovits-lakótelepen. Az itt élők is legtöbbször az ezzel kapcsolatos problémák miatt fordulnak a hozzám – mondta lapunknak dr. Melega Miklós, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje. Hozzátette: hosszabb távon az egész városrészre kiterjedő fejlesztési terv elkészítésében gondolkodik, de szerinte gyorsan javulást hozó megoldási lehetőségek is vannak. –  Képviselőjelöltként is fontosnak tartom, hogy valamit tegyünk a parkolási helyzet javításáért – hangsúlyozta.


Melega Miklós képviselőjelölt, Puskás Tivadar polgármester és Gál Sándor, a létesítmény vezetője együtt járták be a helyszínt Fotó:CSG

Korábban már felmerült az ötlet, most javaslatára – két hónapos kísérleti időre – megnyitották a Haladás Sportkomplexum Rohonci út felőli parkolóját, ahol így 160 férőhely vált nyilvánossá. Ez egyrészt enyhítheti a környéken a parkolási gondokat, másrészt a létesítménybe és a kávézóba autóval érkezők számára is nagy segítséget jelent.

Dr. Melega Miklós kérésére a város újraterveztette a Bem József utca mögötti füves területen kialakítandó parkolót. – Már kész tervei voltak a városnak, de a képviselőjelölt azt szerette volna, hogy ez egy igazi XXI. századi, természetbarát beruházás legyen, amelynek megvalósítása során a lehető legkevesebb fát vágják ki – emelte ki dr. Puskás Tivadar polgármester. Szólt arról is, hogy az egykori buszforduló, valamint a körzeti megbízotti iroda mellett további hatvan parkolóhely kialakítása van tervben.


A Gazdasági és Városstratégiai Bizottság támogatta, hogy a Bem József utcai egykori buszforduló helyén parkolók épülhessenek Fotó: facebook

A 75 férőhelyes Bem József utcai parkoló építési munkálatai hamarosan megkezdődnek, és várhatóan még az idén befejeződnek. Az építkezés mintegy 80 millió forintba kerül.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.