EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb XIII.kerület

Új udvart kapott a Gárdonyi

A szülők kezdték a gyűjtést, az álom pedig két év alatt valóra vált. Az iskola tanári kara, a szülők képviselői és a tanuló ifjúság jelenlétében átadták a Gárdonyi Géza Általános Iskola új játszó- és sportudvarait.

A Miénk az udvar program néven a tanintézet szülői munkaközössége 2016 óta gyűjtött adományokat az iskola udvarának fejlesztésére. Az összegyűlt négymillió forint azonban nem volt elegendő a tervezett munkákra, így az önkormányzat is besegített.


Nem csak sportolni, játszani is lehet az új udvaron (Fotó: Máté Krisztián)

A munkálatok során két különböző célú udvarrészt korszerűsítettek, amelyek immár minden olyan igényt kielégítenek, ami a tanulók óraközi szünetekben történő kikapcsolódásához és a tornaórák, sportfoglalkozások lebonyolításához szükséges. A mintegy 1100 négyzetméteres udvaron a XXI. század követelményeinek megfelelő játszóeszközöket, ugró-, kosárlabda- és kézilabdapályát alakítottak ki.
Az átadáson a tanulók előbb az iskola névadójára utalva egy hatalmas G betűt formáltak meg, az ezt követő ritmikusgimnasztika-bemutató után pedig Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló tartott aerobikfoglalkozást, amelyen az iskola teljes tanulói csapata részt vett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.