EUR: 327,53 Ft
CHF: 291,97 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Egyéb XIII.kerület

Új udvart kapott a Gárdonyi

A szülők kezdték a gyűjtést, az álom pedig két év alatt valóra vált. Az iskola tanári kara, a szülők képviselői és a tanuló ifjúság jelenlétében átadták a Gárdonyi Géza Általános Iskola új játszó- és sportudvarait.

A Miénk az udvar program néven a tanintézet szülői munkaközössége 2016 óta gyűjtött adományokat az iskola udvarának fejlesztésére. Az összegyűlt négymillió forint azonban nem volt elegendő a tervezett munkákra, így az önkormányzat is besegített.


Nem csak sportolni, játszani is lehet az új udvaron (Fotó: Máté Krisztián)

A munkálatok során két különböző célú udvarrészt korszerűsítettek, amelyek immár minden olyan igényt kielégítenek, ami a tanulók óraközi szünetekben történő kikapcsolódásához és a tornaórák, sportfoglalkozások lebonyolításához szükséges. A mintegy 1100 négyzetméteres udvaron a XXI. század követelményeinek megfelelő játszóeszközöket, ugró-, kosárlabda- és kézilabdapályát alakítottak ki.
Az átadáson a tanulók előbb az iskola névadójára utalva egy hatalmas G betűt formáltak meg, az ezt követő ritmikusgimnasztika-bemutató után pedig Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló tartott aerobikfoglalkozást, amelyen az iskola teljes tanulói csapata részt vett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

    Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

    Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége, a hazai bankrendszer intézményei egy jelentős negatív makrogazdasági sokk esetén is megfelelnének a szabályozói elvárásoknak – derül ki a jegybank csütörtökön közzétett Pénzügyi stabilitási jelentéséből.

  • Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

    Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

    További négy évre választották meg Szalay Ferenc polgármestert a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnökének. A politikus – aki korábban NB I-es kosárlabdázó volt és szakedzői képesítése is van – már kilenc éve tölti be az elnöki posztot: először 2010-ben választották meg öt évre, majd 2015-ben további négy évre.