2020. március 30., hétfő
Zalán

Egyéb XIII.kerület

Új udvart kapott a Gárdonyi

A szülők kezdték a gyűjtést, az álom pedig két év alatt valóra vált. Az iskola tanári kara, a szülők képviselői és a tanuló ifjúság jelenlétében átadták a Gárdonyi Géza Általános Iskola új játszó- és sportudvarait.

A Miénk az udvar program néven a tanintézet szülői munkaközössége 2016 óta gyűjtött adományokat az iskola udvarának fejlesztésére. Az összegyűlt négymillió forint azonban nem volt elegendő a tervezett munkákra, így az önkormányzat is besegített.


Nem csak sportolni, játszani is lehet az új udvaron (Fotó: Máté Krisztián)

A munkálatok során két különböző célú udvarrészt korszerűsítettek, amelyek immár minden olyan igényt kielégítenek, ami a tanulók óraközi szünetekben történő kikapcsolódásához és a tornaórák, sportfoglalkozások lebonyolításához szükséges. A mintegy 1100 négyzetméteres udvaron a XXI. század követelményeinek megfelelő játszóeszközöket, ugró-, kosárlabda- és kézilabdapályát alakítottak ki.
Az átadáson a tanulók előbb az iskola névadójára utalva egy hatalmas G betűt formáltak meg, az ezt követő ritmikusgimnasztika-bemutató után pedig Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló tartott aerobikfoglalkozást, amelyen az iskola teljes tanulói csapata részt vett.

Kapcsolódó Cikkek