EUR: 323,96 Ft
CHF: 285,32 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Belföld

Újabb károkat okozott a viharos erejű szél

Újabb károkat okozott a viharos erejű szél; sokfelé az intenzív esőzés jelentett gondot – hangzott el az M1 aktuális csatorna déli Híradójában.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az M1-nek elmondta: a hétvégén, hétfő reggelig több mint 400-szor riasztották a tűzoltókat, akiknek jellemzően leszakadt faágak, kidőlt fák adtak munkát. Személyi sérülésről az OKF-hez nem érkezett bejelentés – közölte.


Kitért arra: néhány helyen időszakos áramkimaradások is voltak, de ezeket a hibákat a szolgáltatók már kijavították. Emellett országszerte többfelé a sok eső okozott gondot, több helyen megteltek a vízelvezető árkok.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfőn az MTI-vel azt közölte: az éjszakai heves esőzés következtében kilépett medréből a Súri-patak és a víz elárasztotta Bakonycsernye központját. A víz negyven centiméter magasan állt az úton, és a Petőfi utcában egy lakóházba is befolyt. A móri önkormányzati tűzoltók az elöntött épületből két idős embert mentettek ki és ideiglenesen a szomszédos házba kísérték őket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megműtötték a soroksári gyilkost

  Megműtötték a soroksári gyilkost

  Szakértők vizsgálják a soroksári gyilkos cellájában lévő mobiltelefonokat. Az egyik készülék feltehetően az áldozaté. Az is kiderült, hogy Kardosné Gyurik Krisztina orrba üthette R.

 • Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága azt kéri, hogy a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak a Soros-Sargentini-jelentéssel kapcsolatban.

 • A jövő közlekedése Budapesten

  A jövő közlekedése Budapesten

  A Hello Tomorrow idén januárban alakult magyar képviseletének bemutatkozó rendezvényén Európa legizgalmasabb, mobilitással foglalkozó vállalkozásai is jelen lesznek.

 • Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Jó reggelt, Magyarország! – köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök követőit a Facebook oldalán, egy friss fotóval. Karjában harmadik unokája, Anna Adél, Orbán Ráhel és Tiborcz István második lánygyermeke, ezzel hivatalosan is bemutatták az Orbán család legújabb tagját.