2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Belföld

Újabb károkat okozott a viharos erejű szél

Újabb károkat okozott a viharos erejű szél; sokfelé az intenzív esőzés jelentett gondot – hangzott el az M1 aktuális csatorna déli Híradójában.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az M1-nek elmondta: a hétvégén, hétfő reggelig több mint 400-szor riasztották a tűzoltókat, akiknek jellemzően leszakadt faágak, kidőlt fák adtak munkát. Személyi sérülésről az OKF-hez nem érkezett bejelentés – közölte.


Kitért arra: néhány helyen időszakos áramkimaradások is voltak, de ezeket a hibákat a szolgáltatók már kijavították. Emellett országszerte többfelé a sok eső okozott gondot, több helyen megteltek a vízelvezető árkok.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfőn az MTI-vel azt közölte: az éjszakai heves esőzés következtében kilépett medréből a Súri-patak és a víz elárasztotta Bakonycsernye központját. A víz negyven centiméter magasan állt az úton, és a Petőfi utcában egy lakóházba is befolyt. A móri önkormányzati tűzoltók az elöntött épületből két idős embert mentettek ki és ideiglenesen a szomszédos házba kísérték őket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek