EUR: 323,95 Ft
CHF: 292,31 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Külföld

Újabb migránsokat tartóztattak fel Cipruson

A ciprusi rendőrség 19 migránst tartóztatott fel kedden a sziget északnyugati részén – jelentette a helyi média.

A RIK közszolgálati rádió a biztonsági szolgálatokra hivatkozva közölte, hogy a menedékkérőket egy embercsempész Törökországból a ciprusi Polis kikötővárosába vitte, majd kereket oldott, mielőtt a parti őrség járőrhajója elfoghatta volna.


A ciprusi hatóságok az utóbbi három hónapban egyre több illegális bevándorlót regisztráltak. A menedékkérők többsége szíriai, török és libanoni állampolgár.

Jelenleg több tízezer bevándorló él a hozzávetőleg egymillió lakosú szigeten, valamint tízezer olyan menedékkérő, akinek státusáról még nem született döntés.


Sajtóértesülések szerint a fővárostól, Nicosiától nyugatra lévő Kokkinotrimithia településen működő menekülttábor túlzsúfolt. Nikosz Anasztasziadisz, a Ciprusi Köztársaság elnöke segítséget kért az Európai Uniótól a menekültügyi helyzet rendezéséhez.

A libanoni partvidék 170 kilométerre van Ciprustól, míg a török partvonal csak 70 kilométerre.

Kapcsolódó Cikkek

 • 10 éve halt meg a pop királya, Michael Jackson

  10 éve halt meg a pop királya, Michael Jackson

  A pop királya tíz éve, 2009. június 25-én halt meg. Ellentmondásos örökséget hagyott maga után, s miközben 750 millió albumot adott el, pályafutása végén a sajtó már inkább csak különcségeiről, szexuális botrányairól írt, ő pedig a nagy visszatérésről álmodott.

 • A nap képe: Forró a talaj

  A nap képe: Forró a talaj

  A népszokás szerint Szent Iván éjjelén a nyárközépi tűzgyújtás a megtisztulást, a gonosz elűzését és az újjászületést jelképezi.

 • Hatalmasat bakizott a híradós

  Hatalmasat bakizott a híradós

  Az Extra News televízió fiatal híradóshölgye éppen Mohamed Murszi, volt egyiptomi elnök haláláról számolt be, amikor annyira elbambult, hogy a súgógép által adott információk végéről még azt is beolvasta, hogy „Samsung készülékről küldve”.