EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb Debrecen

Újabb többmilliárdos beruházás

Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

Az előkészítő munkálatok a tanévkezdéssel együtt elindultak, az új épület a Debreceni Egyetem campusán egy háromszög alakú telken (a Kémiai épület mögött, a Sporttudományi Oktatóközponttal szemben) kap helyet. A beruházás tervezett bekerülési költsége 2,8 milliárd forint. A létesítmény a közösség építését szolgálja majd, hiszen a különféle nemzetiségű és nagy létszámú diákságot egy tanuló közösségé integrálja, egy-egy kultúra egyéni igényeit is figyelembe véve.


Így fog kinézni a Debreceni Egyetem új tanulóközpontja
Fotó: unideb.hu

Modern, komfortos és többfunkciós lesz a tanulóközpont, előadások és vizsgák helye lesz az új épület. A leírásból kiderül, a háromszintes, 7000 négyzetméter alapterületű épület vasbeton szerkezetű lesz, egy felszín alatti, 80 férőhelyes mélygarázzsal és egy könnyűszerkezetes gépészeti tetőszinttel. A földszinten egy központi aula, az I. emeleti szintről is megközelíthető 299 fős előadóterem, büfé, iroda, közösségi terek és kiszolgáló terek kapnak helyet, a bejáratok előtt pedig pihenőkerteket építenek ki. Az I. emeleten nyitott, térfalakkal tagolt közösségi tanulóbokszokat alakítanak ki. A II. emeleten 200 férőhelyes elektronikus vizsgáztatóterem, oktatótermek, elkülönített konzultációs terek, imaterem, míg a harmadik emeleten szerverterem és gépészeti terek lesznek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.