2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Egyéb Dunaújváros

Újra a helyén az egyetemi csapat

Megjárva a hadak útját újra a megszokott helyén, kibővülve és megerősödve vág neki a szezonnak a Dunaújvárosi Egyetem DSE NB III-as asztalitenisz-csapata.

Többéves vesszőfutása ért véget az egyetem második csapatának a régióba való visszakerüléssel. Az együttes korábbi létszámhiánya a megszűnés szélére sodorta a gárdát. Tavaszra már az volt a kérdés, hogy be tudják-e fejezni a szezont, vagy vissza kell lépniük, amivel súlyos szankciók (az NB-státus elvesztése) jártak volna. Ezt – folyamatosan hiányosan felállva – csodával határos módon sikerült elkerülni. Nagy Milán szezon közben távozott, de Láng Dominik sem tudta befejezni az évet. Az egyesület nevelése, Bíró Bálint a bajnokságot végigjátszotta, de végül a Szondi csapatához igazolt, így Ármos József szinte egyedül maradt.


A szerencse végül a csapat mellé szegődött. Elsőként Kada István tűnt fel, majd régi-új játékosként Hertelendi Amadó és Halász András a Postás SE csapatából állt be a sorba. A szükséges négy fő ezzel meg is lett volna, de az i-re a pontot Ambrus Géza tette fel, aki vállalta, hogy a csapat élére állva vezeti az együttest a küzdelmek során. A régióváltás is a legjobb pillanatban jött. A déli régióban az alacsony létszám miatt nagyon kevés mérkőzés adódott, néha több mint egy hónapos kihagyással. A Közép-Dunántúl régió ebből a szempontból is szerencsésebb, mert a megszokott menetben hétről hétre jönnek a mérkőzések, így a felkészülés is, ezáltal a bajnokság lefolyása egyenletesebb lesz.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek