2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Dunaújváros

Újra a helyén az egyetemi csapat

Megjárva a hadak útját újra a megszokott helyén, kibővülve és megerősödve vág neki a szezonnak a Dunaújvárosi Egyetem DSE NB III-as asztalitenisz-csapata.

Többéves vesszőfutása ért véget az egyetem második csapatának a régióba való visszakerüléssel. Az együttes korábbi létszámhiánya a megszűnés szélére sodorta a gárdát. Tavaszra már az volt a kérdés, hogy be tudják-e fejezni a szezont, vagy vissza kell lépniük, amivel súlyos szankciók (az NB-státus elvesztése) jártak volna. Ezt – folyamatosan hiányosan felállva – csodával határos módon sikerült elkerülni. Nagy Milán szezon közben távozott, de Láng Dominik sem tudta befejezni az évet. Az egyesület nevelése, Bíró Bálint a bajnokságot végigjátszotta, de végül a Szondi csapatához igazolt, így Ármos József szinte egyedül maradt.


A szerencse végül a csapat mellé szegődött. Elsőként Kada István tűnt fel, majd régi-új játékosként Hertelendi Amadó és Halász András a Postás SE csapatából állt be a sorba. A szükséges négy fő ezzel meg is lett volna, de az i-re a pontot Ambrus Géza tette fel, aki vállalta, hogy a csapat élére állva vezeti az együttest a küzdelmek során. A régióváltás is a legjobb pillanatban jött. A déli régióban az alacsony létszám miatt nagyon kevés mérkőzés adódott, néha több mint egy hónapos kihagyással. A Közép-Dunántúl régió ebből a szempontból is szerencsésebb, mert a megszokott menetben hétről hétre jönnek a mérkőzések, így a felkészülés is, ezáltal a bajnokság lefolyása egyenletesebb lesz.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.