EUR: 316,84 Ft
CHF: 279,29 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Eger

Újra életre kelt a Volt egyszer egy Vadnyugat

Városunkba látogatott Claudia Cardinale, aki a Klasszikus Film Maraton mozis rendezvénysorozat megnyitójára érkezett. A filmbemutatónak két helyszíne volt, Budapest és Eger. Már a fővárosba érkezésekor is meghatódva tapasztalta a híresség, hogy mekkora érdeklődés övezi a megjelenését, és Egerben is rengeteg rajongó volt kíváncsi rá. A Kepes Intézet előtt mondott köszöntőt a színésznő a sétálóutcában tolongó érdeklődők előtt – rengetegen érkeztek, hogy láthassák a 175 filmben szereplő dívát.

A legmeglepőbb fordulat az volt, amikor a belvárosban találkozott a művésznő Bronzival, a Charles Bronsonra szinte megszólalásig hasonlító magyar színésszel, így ő is és a rajongók is egy pillanatra a Volt egyszer egy Vadnyugat című filmben találhatták magukat. Korábban úgy nyilatkozott Claudia Cardinale, hogy sajnos Bronsonnal nem volt a forgatáson kívül közelebbi kapcsolatuk, mert ahogy leállt a kamera, Charles lelépett és elment a labdájával játszani.


Az egzotikus szépség 16 évesen kezdte pályafutását és rengeteg filmben szerepelt. Együtt forgatott Alain Delonnal, Jean-Paul Belmondóval, Charles Bronsonnal, Omar Shariffel, Marcello Mastroiannival, Burt Lancesterrel… még felsorolni is lehetetlen a világhírű színészeket, akik partnerei voltak munkái során. Nagyon örült, hogy a Klasszikus Film Maratonon több olyan alkotást is láthattak a nézők, melyekben ő is szerepelt. Első filmje a Ghoa volt, amit 16 évesen forgatott, és a legkedveltebb munkái közé tartozott A Párduc és a Volt egyszer egy Vadnyugat is.

A művésznőt Ráduly György, a Magyar Nemzeti Filmarchívum vezetője kísérte a várba, a belvárosban karon fogva sétált polgármesterünkkel, Habis Lászlóval, és találkozott Nyitrai Zsolttal, Eger és térsége parlamenti képviselőjével is, aki egy Stühmer csokiválogatással kedveskedett neki. A közönségtalálkozó is nagyon sikeres volt az Uránia Filmszínházban, ahol a jelenleg Párizsban élő filmlegenda franciául és angolul is válaszolt a kérdésekre. Francia és szicíliai felmenőinek köszönheti egzotikus szépségét és különleges kisugárzását, amit aktív életmóddal és színházi munkával tart karban még 80 évesen is a színésznő. Pár éve már járt Magyarországon, akkor szintén nagyon tetszett neki Budapest, s most Eger is teljesen elbűvölte. Mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy világsztárok látogatnak el hozzánk és hogy a főváros mellett megkaptuk a lehetőséget a Klasszikus Film Maraton megrendezésére!


Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.