EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Eger

Újra életre kelt a Volt egyszer egy Vadnyugat

Városunkba látogatott Claudia Cardinale, aki a Klasszikus Film Maraton mozis rendezvénysorozat megnyitójára érkezett. A filmbemutatónak két helyszíne volt, Budapest és Eger. Már a fővárosba érkezésekor is meghatódva tapasztalta a híresség, hogy mekkora érdeklődés övezi a megjelenését, és Egerben is rengeteg rajongó volt kíváncsi rá. A Kepes Intézet előtt mondott köszöntőt a színésznő a sétálóutcában tolongó érdeklődők előtt – rengetegen érkeztek, hogy láthassák a 175 filmben szereplő dívát.

A legmeglepőbb fordulat az volt, amikor a belvárosban találkozott a művésznő Bronzival, a Charles Bronsonra szinte megszólalásig hasonlító magyar színésszel, így ő is és a rajongók is egy pillanatra a Volt egyszer egy Vadnyugat című filmben találhatták magukat. Korábban úgy nyilatkozott Claudia Cardinale, hogy sajnos Bronsonnal nem volt a forgatáson kívül közelebbi kapcsolatuk, mert ahogy leállt a kamera, Charles lelépett és elment a labdájával játszani.


Az egzotikus szépség 16 évesen kezdte pályafutását és rengeteg filmben szerepelt. Együtt forgatott Alain Delonnal, Jean-Paul Belmondóval, Charles Bronsonnal, Omar Shariffel, Marcello Mastroiannival, Burt Lancesterrel… még felsorolni is lehetetlen a világhírű színészeket, akik partnerei voltak munkái során. Nagyon örült, hogy a Klasszikus Film Maratonon több olyan alkotást is láthattak a nézők, melyekben ő is szerepelt. Első filmje a Ghoa volt, amit 16 évesen forgatott, és a legkedveltebb munkái közé tartozott A Párduc és a Volt egyszer egy Vadnyugat is.

A művésznőt Ráduly György, a Magyar Nemzeti Filmarchívum vezetője kísérte a várba, a belvárosban karon fogva sétált polgármesterünkkel, Habis Lászlóval, és találkozott Nyitrai Zsolttal, Eger és térsége parlamenti képviselőjével is, aki egy Stühmer csokiválogatással kedveskedett neki. A közönségtalálkozó is nagyon sikeres volt az Uránia Filmszínházban, ahol a jelenleg Párizsban élő filmlegenda franciául és angolul is válaszolt a kérdésekre. Francia és szicíliai felmenőinek köszönheti egzotikus szépségét és különleges kisugárzását, amit aktív életmóddal és színházi munkával tart karban még 80 évesen is a színésznő. Pár éve már járt Magyarországon, akkor szintén nagyon tetszett neki Budapest, s most Eger is teljesen elbűvölte. Mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy világsztárok látogatnak el hozzánk és hogy a főváros mellett megkaptuk a lehetőséget a Klasszikus Film Maraton megrendezésére!


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.