2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Belföld

Újra kinőtt Gidófalvy bajusza

Negyvenéves lesz jövőre a Karthago, Gidófalvy Attila billentyűs pedig hatvanhat esztendős és kirobbanó formában van, pedig nemrégiben még a legendás bajusza is kihullott a kemoterápiától. A rákot azonban legyőzte, rádióműsort vezet, és zenéket ír a jövő évi nagykoncertre.

– Ahogy Kodály mondta: a zene mindenkié. Idén 39 éves a Karthago, jövőre pedig 40 éves lesz, ami miatt egy nagyon nagy bulit szervezünk április 13-ára a Papp László Arénába. Egy olyan zenekarról beszélünk, amely talán nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon az egyedüli olyan együttes, amelyben az indulásától kezdve, tehát 1979 óta ugyanaz az öt embert zenél – mesélte Gidófalvy a 888.hu-nak. Persze nem volt mindig ilyen egyszerű, ahogy egy családban, úgy egy együttesben is előfordulnak súrlódások.


– Nálunk, a Karthagóban is voltak konfliktusok, de mindig túlléptünk rajtuk. A legjobb családokban is van tányérzörgés, csak soha nem fekszenek le egy-egy vita után, hogy nincs egy ölelés, egy jó éjt puszi. Aztán másnap felkelnek. Nálunk is voltak, vannak viták, de csak egy percig tartanak, mert mi ismerjük és használjuk egymás között azt a szót, hogy bocs… Az egymás iránti tolerancia, tisztelet és megbecsülés nagyon fontos dolgok a zenekarunkban – tette hozzá a zenész, akiről kevesen tudják, hogy lett volna lehetősége a könnyebb utat választani egy Németországba disszidáló nagybácsi révén, aki stúdiózenésznek hívta külföldre.

– Szavaztunk erről, és mind úgy döntöttünk, hogy maradunk. Én azt mondtam, hogy inkább a nehezebb utat választom, és megérte. Itt vagyok, és a betegségeimet leszámítva boldog ember vagyok – mondta Gidófalvy, aki most, hogy őssejtterápia segítségével túl van a betegségen, legyőzte a gyilkos kórt, miután tavaly gerincdaganata lett. A kezelések hatására legendás bajuszát is elvesztette, de mindez a múlté. – A bajusz már visszanőtt hála istennek – mondta vidáman a zenész.


Úgy véli, a magyar rock méltó helyet kap a Magyar Zene Házában, ahol külön tárlaton a rockzene magyar nagyjainak hangszerei, relikviái, fotók és festmények is láthatók lesznek, köztük egy Gidófalvyról készült alkotás is.

Kapcsolódó Cikkek