EUR: 321,11 Ft
CHF: 282,07 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Pécs

Út- és járdafejlesztés is lesz

Mintegy 100 milliárd forintnyi forrás jut Pécsre a Modern Városok Program keretében. Jelenleg az egyetemi fejlesztések állnak a legjobban, de a város vezetése több olyan elemet is bevett a programba, ami közvetlenül is érinti a pécsieket. Négymilliárd forintból út- és járdafelújítási beruházás indul, további 4 milliárd forintból pedig elektromos buszok beszerzését is tervezik. Páva Zsolt, Pécs polgármestere sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a tervezett élményfürdőt termálvízzel fűtenék, a beruházás eredeti helye is megváltozna. A Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, Gyopáros Alpár arról is beszélt, hogy Pécs jól áll a fejlesztéseket illetően. Hangsúlyozta, 23 megyei jogú várossal, köztük Péccsel kötött megállapodást Orbán Viktor kormányfő 2015-ben. Országosan 260 projekt körvonalazódott, összesen 3500 milliárd forint értékben, ebből a 2019-es költségvetésben szereplő tételekkel együtt 1000 milliárdot már ki is fizettek. 
Hoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő kiemelte, a Modern Városok Programmal új dimenzióba lépett az egyetem és a város közötti együttműködés.
 
Páva Zsolt, Pécs polgármestere az egyetemi fejlesztések mellett olyan beruházásokról is beszélt, amelyek közvetlenül is érintik a pécsieket. A városvezető hangsúlyozta az út- és járdafelújítási beruházásokat, amire 4 milliárd forintot költenek, további 4 milliárd forintot pedig elektromos buszok beszerzésére. Emellett hangsúlyozta azt is, hogy a tervezett élményfürdőt csak akkor építik meg, ha az fenntartható. A tervek szerint egy meglévő fúrt kúton keresztül érkezne a 70 fokos termálvíz és a tervezett helyszín is megváltozna. 
 

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.