2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb Szeged

Vállalkozásokat lehetetlenít el a Tisza Lajos körúton az útfelújítás

A szegedi útfelújítások már nemcsak a közlekedést és egészségügyi ellátást akadályozzák a városban, hanem egy vendéglátóhelynek is problémákat okoznak.

A Cirmi kézműves gasztrokocsma alapvetően kulturált környezetben kínál minőségi söröket és finom ételeket. Ezek – az étterem megközelítésével ellentétben – most sem változtak. A rosszul megszervezett és elhúzódó Tisza Lajos körúti útfelújítás azonban sokat ront az összképen.


A népszerű gasztrokocsmát a felújítás miatt nagyon nehéz megközelíteni

A vendéglátóhely nemrég tette közzé Facebook-oldalán, hogy a bejáratuk előtt milyen állapotok uralkodnak. Fotójukon jól látható, hogy az útfelújítás miatt az előttük lévő járdát teljesen felverték és szinte járhatatlanná tették.

A törzsvendégeket semmi sem tarthatja vissza


A kocsma még a nyár közepén, július 28-án írta meg, hogy furcsán lehet őket megközelíteni, és óvatosságra intette a vendégeit, ugyanis már akkor is csak az úttesten át lehetett betérni hozzájuk.

A közösségi oldalra kitett legújabb posztjuk alá a kocsma több vendége is írt hozzászólást. Ezek szerint az embereket még egy várárok sem tarthatja távol a Cirmitől.

„Ez nem tarthat minket vissza hétvégén, hogy nálatok ebédeljünk.” „Esetleg mélyíthetnének azon a gödrön, tehetnének bele krokodilt is. Akkor is mennék a Cirmibe.” „Akár egy várárkot is felhúzhatnának, ha Szegeden járok, akkor is betérek hozzátok” – írják a gasztrokocsma vendégei.

Anyagi hátrány és közöny

Az útfelújítások kezdetén a Cirmi még a megszokott nyitvatartási időben várta a vendégeket, de amióta teljesen szétverték az utat és a járdát, azóta kénytelenek voltak változtatni.

Az étterem vezetősége úgy látja, hogy a problémájuk nem igazán érdekli a várost. Próbálták felvenni a kapcsolatot a város vezetőségével és a kivitelezőkkel is, de érdemi választ nem kaptak, így átmeneti megoldást sem tudnak a helyzetre.

Az útfelújítások szinte mindenhol problémát okoznak

A reggeli dugók már mindennaposak, így a közlekedés reggelente igazi rémálom. Nem véletlenül mondta Haág Zalán önkormányzati képviselő, hogy a klinikák és az orvosi rendelők megközelíthetetlenek, ami akár életveszélyt is okozhat! Az útfelújítások időzítése is nagyon „jól sikerült”, ugyanis zavart okozott az iskolakezdésben is. A tanév első napján fél óra autózással kellett annak számolnia, aki a város egyik végéből a másikba akart eljutni.

Az, hogy nem tudják, mikor fejeződnek be a munkálatok, csak apró bosszúság amellett, hogy az utak szétverése anyagi kárt is okozott az étteremnek.

– Nyilván van az a törzsvendégkör, amely bárhova, bármikor követne minket, de az alkalmanként betérőket zavarja a nehéz megközelítés. Eddig déltől tartottunk nyitva, most már csak délután öt órakor nyitunk ki, amikor már nincs akkora porfelhő. Ez a rövidebb nyitvatartási idő is hátrányos anyagilag, meg a kevesebb vendég is, mert az alkalmazottak ugyanolyan bérezést kapnak, mint eddig, és a számlák mellett a bérleti díj is változatlan – panaszkodott a Cirmi gasztrokocsma egyik vezetője.

Az önkormányzat korábbi megkeresésünkre azt válaszolta, hogy a körút októbertől lesz használható mindkét irányban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.