2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Dunaújváros

Változások a vízilabdázóknál

A távozó játékosok mellett több visszatérő vízilabdázóról is beszámolt a DUE-Maarsk Graphics női csapatának honlapja a közelmúltban. Mihók Attila együttese szeptember harmadik hetében kezdi meg a bajnokság küzdelmeit.

Mozgalmas szezon vár a dunaújvárosi vízilabdacsapatra, hiszen Mihók Attila tanítványai a magyar bajnokság és a LEN Kupa mellett nemzetközi Szuperkupa-döntőt és Magyar Szuperkupa-finálét is játszanak az idény során. A csapat a közelmúltban jelentette be, hogy a Vályi testvérpárnak csupán egyik tagja marad Dunaújvárosban: Vályi Vandát továbbra is láthatják a Fabó Éva Sportuszodában a csapat drukkerei, míg Vályi Fanny a jövőben Ausztráliában folytatja pályafutását.


Szilágyi Dorottya (fehér sapkában) Egerben folytatja (fotó: DFVE)

Szintén a távozók sorát erősíti Szilágyi Dorottya és Hlengiwe Mchunu, akik az Eger színeiben kezdik meg a következő szezont, míg az érkezők között van a Tatabányáról igazolt Szellák Csenge, aki az utánpótlás-válogatottal Európa-bajnoki bronzérmet szerzett, valamint az Olaszországból hazatérő Menczinger Kata, aki egy év kihagyás után ismét a dunaújvárosiak színeiben szerepel majd. Mihók Attila együttese a válogatottak programja miatt szeptember harmadik hetében kezdi meg a bajnokságot – adta hírül a csapat honlapja, a dfve.eu.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.