EUR: 317,69 Ft
CHF: 279,73 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Egyéb Nagykanizsa

Várakozáson felüli kezdet

Szorgalmasan gyűjtögeti a pontjait az NB III Nyugati csoportjában az FC Nagykanizsa. Olyannyira, hogy újoncként – kellemes meglepetésre – hat forduló után a dobogón tanyázik Barna László együttese, túlszárnyalva talán még a legvérmesebb szurkolói reményeket is.

Hat játéknap után kijelenthető, a kanizsaiak rajtja nagyszerűre sikeredett: a csapat négy győzelemmel és két vereséggel, 15-10-es gólkülönbséggel a harmadik helyen áll, közvetlenül az Ajka és az Érd mögött, megelőzve a Ménfőcsanakot, a Puskás Akadémia II-t, a BKV-t és a MOL Vidi FC II-t.


Legutóbb Witmann két gyors góljával (2. és 9. perc) a Pénzügyőr SE-t fektette két vállra az FC Nagykanizsa, de az egy fordulóval korábban, az éllovas Ajka otthonában elszenvedett 5-2-es vereség is vállalható játékkal született, az pedig akár a bravúr kategóriába is sorolható, hogy a nagy múltú III. Ker. TVE-t idegenben 5-0-ra verte a piros-kék armada.

Mindennek köszönhetően az NB III átlagához képest többen, sok százan kíváncsiak egy-egy hazai mérkőzésre – a Pénzügyőr ellen például majd’ hatszázan voltak a lelátókon –, s ha a futball-láz kifejezés talán túlzó is lenne, az viszont kétségtelen, hogy megnőtt az érdeklődés a Kanizsa iránt, s a drukkerek gyorsan megszerették a nyáron átalakított sikeres új csapatot.


Bent van az első a Pénzügyőr ellen… Wittman vezérletével a piros mezes Kanizsa tíz perc alatt elrendezte a találkozót (Fotó: Gergely Szilárd)

Az NB III mesterlövészeinek elitjében is találunk kanizsai játékost: a nyáron az Andráshidától igazolt Wittman Ádám öt találatával a harmadik helyen áll. A kiváló támadó az elmúlt két meccsen – korábbi kisebb sérülése ellenére – két-két gólt jegyzett, ami azt jelzi, Kanizsán is igazolja tehetségét s megtalálta helyét az együttesben. Őt csak a listavezető Ajka spílerei – Nagy Mihály (7) és Oláh László (6) – előzik meg. S az is látszik, hogy az FC Nagykanizsánál eloszlanak a terhek, a góllövőlistán Kovács György, Lőrincz Bence, Péntek Adrián és Vlasics Dániel is két-két találatot jegyez. Rajtuk kívül eddig Béli Milán és Major Máté köszönt be egyszer-egyszer az aktuális ellenfélnek.

Barna László a meccsfegyelemmel is elégedett lehet, hiszen játékosai közül Horváth és Szabó kapott eddig két-két sárga lapos figyelmeztetést, s összességében is csupán 10 ilyen kártyát mutattak fel a kanizsai játékosoknak, ami hat kiélezett összecsapáson kifejezetten jó arány, pláne egy újonctól, tekintve hogy például a BKV-s Ferkó egymaga öt színes cédulát gyűjtött, csapata pedig már összesítésben 17-nél jár.

Az NB III-ban nincs könnyű meccs, a következő kettő viszont kifejezetten nehéznek ígérkezik, hiszen a piros-kékek vasárnap a Puskás Akadémia II-höz látogatnak (5. hely, 10 pont), majd a mindig veszélyes Pápa (10. hely, 7 pont) érkezik szeptember 30-án az Olajbányász-stadionba, a kettő között Kretzék még egy MK-meccset is letudnak a szintén harmadik vonalbeli Iváncsa ellen.

Kapcsolódó Cikkek