EUR: 326,44 Ft
CHF: 300,23 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb IX.kerület

Varázslatos világba repít a Freelusion

A Freelusion magyar világsztárjai végre itthon is bemutatkoznak. Hat kontinens, 50 ország után Budapesten is fellép a művészet új dimenzióját megjelentő virtuális 3D-s látvány- és táncszínház. A Britain’s Got Talent, az America’s Got Talent és más versenyek korábbi díjazottjaként megismert Freelusion Dance Company október 12-én és 13-án az Erkel Színházban mutatja be új darabját, az Amar, the lighthuntert.

A Freelusion Dance Company a világ legtapasztaltabb és legnagyobb háromdimenziós látvány- és tánctársulata, amely Papp Tímea művészeti igazgató vezetésével 2009-ben indult útjára Magyarországon. Azóta hat kontinensen, több mint 50 országban bűvölték el a közönséget semmihez nem hasonlítható előadásaikkal. A produkcióiban a fényvetítést (videomapping) és a táncot egyesítő csapat a Britain’s Got Talenten és az America’s Got Talenten látott sikeres szerepléseken kívül együttműködött a Cirque de Monte-Carlo és Tim Burton csapatával, fellépett a Fake Off versenyén, szerepelt számos Las Vegas-i szuperprodukcióban, valamint a dubaji Burdzs Kalifa épületének ünnepi fényjátéka is a nevéhez fűződik. Előadásaik magával ragadó légköréről 20 vizuális művész és specialista gondoskodik, akik több mint két évtizedes tapasztalattal hozzák létre lélegzetelállító trükkjeiket. A Freelusion Dance Company az ámulat és az érzelmek sajátos dinamikájával, a tánccal összefonódó fényjátékkal együtt teszi előadását jövőbe mutató, virtuális, mégis teljes mértékben élő és átélhető művészeti élménnyé.


A társulat legújabb, külföldön telt házzal futó előadása, az Amar, the lighthunter egy 75 perces, Broadway-stílusú darab a képzelet és a valóság folytonos keveredésével. Amar kedves, kissé ügyetlen fiú, aki cirkuszban dolgozik. Mindennap fáradhatatlanul próbálja lenyűgözni a cirkusz igazgatóját és primadonnáját, azonban újra és újra kudarcot vall. Egy nap váratlan dolog történik: hősünk a színfalak mögött beleesik egy dobozba. Ezt követően különleges, meseszerű világ tárul a szemünk elé. Amar csillogó fényt fedez fel a mellkasán, majd nem sokkal ezután veszélyes alakok kezdik üldözni. Egy fejvadász foglyul ejti, és azt tervezi, hogy Morus, a Sötétség Császára elé viszi. Azonban az ellenállás egy kis csapata – akik megjövendölték a Fényhozó eljövetelét – megmenti Amart a fejvadásztól, és felkészíti a sötétség elleni harcra.

Amar varázslatos és izgalmas kalandjai a Freelusion lenyűgöző előadásának köszönhetően most szemünk előtt kelnek életre a budapesti Erkel Színházban október 12-én és 13-án.


Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.