2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb XV.kerület

Varga Mihály: László Tamás garantálja a fejlődést a XV. kerületben

László Tamás, a kormánypártok polgármesterjelöltje garantálja a fejlődést Budapest XV. kerületében. Ha a választók támogatják, akkor ez annak is megerősítése, hogy a kormány jó úton jár – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter egy XV. kerületi lakossági fórumon.

Varga Mihály kiemelte, László Tamás mellett szól, hogy jól együtt tud működni Tarlós István főpolgármesterrel, valamint a kormánnyal is könnyen szót ért.


László Tamás – a Fidesz választókerületi elnöke, a kerület korábbi polgármestere, volt országgyűlési képviselő – arról beszélt, hogy Budapest mindig polgári kormány idején fejlődött. Ugyanez elmondható a XV. kerületről is, az ő 2010–2014 közötti polgármestersége idején hatszor annyi fejlesztés történt a városrészben, mint az azt megelőző három ciklusban, amikor balliberális vezetése volt a városrésznek.
Az ellene induló Németh Angéláról – aki a Rászorulókat Támogatók Egyesülete, illetve a Szolidaritás Mozgalom jelöltjeként jelenleg polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester – azt mondta, ugyan nem beszélnek róla, de megválasztása esetén a Demokratikus Koalíció frakciójába kell beülnie a Fővárosi Közgyűlésben, tehát ő Gyurcsány Ferenc jelöltje.

Az itt élőkkel közösen tervez

Kiemelte, hogy a korábbi polgármestersége idején jellemző lendülettel dolgozna tovább, amit most már panelépületek megújításáért felelős miniszteri megbízottként is megtehet, nemrég ugyanis kinevezték erre a posztra.  Hozzátette, bár a mostani választás csak egy évre szól, de ők „egy plusz öt évre” terveznek, az első évben pótolni akarják az elmúlt évek mulasztásait. Ennek érdekében közösen szeretne tervezni az ott lakókkal, és már eddig is rengeteg ötletet kapott tőlük. A visszajelzések szerint a kerület most gazdátlan, sérült a közrend, a városrészt ellepte a szemét és a hajléktalanok, a lakosságszám pedig csökken, mert az emberek nem érzik magukat biztonságban. Közölte, például első dolga lenne a Deák utcai rendelő építkezésének újraindítása, ami pereskedések miatt leállt, holott a tervek és a források már 2014-ben rendelkezésre álltak.


Gyerekszakrendelést a kerületbe!

Az egészségügy helyzetéről elmondta, hogy a járóbeteg-szakrendelő megmaradását szorgalmazza, traumatológiai, diagnosztikai és lelkiegészség-központot hozna létre, valamint gyerekszakrendeléseket hozna a kerületbe a Bethesda Gyermekkórházzal együttműködve, hogy a kerületi lakosoknak ne a sokkal messzebb lévő Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe kelljen vinniük a gyerekeiket.

Jöhet a felemelkedési program

Szólt arról is, hogy a kerületben sok szegény ember él, nekik azonban nem segélyeket kell osztani, hanem felemelkedési programot kell indítani. Ennek érdekében már nyert a kerület 1,5 milliárd forintot egy városrehabilitációs pályázaton, a munka azonban a decemberi szerződéskötés óta nem indult el. Hozzátette, a rászorulókat kulturális téren is támogatják, a jövő héten hagyományteremtő céllal 1500 színházjegyet adnak 100 családnak.

A Rákospalotából, Pestújhelyből és Újpalotából álló kerületben szeptember 30-án tartják az időközi polgármester-választást, amit azért kellett kiírni, mert Hajdu Lászlót áprilisban országgyűlési képviselővé választották. Hajdu László utódjául Németh Angélát ajánlotta, akit a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok is támogatnak.
A Fidesz–KDNP jelöltje, László Tamás 2010 és 2014 között vezette a kerületet. A választáson jelöltet indít a Magyar Munkáspárt, és egy független jelölt is pályázik a tisztségre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.