2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Varga Miklós: Szomorú, hogy az egykor imádott Nyugat-Európa hogyan változott negatív példává

Európát nem szabad összetéveszteni az Európai Unióval, a Sargentini-jelentés pedig csak azt a célt szolgálja, hogy megleckéztesse Magyarországot, mert az fel merte emelni a fejét, és harcolni mert a saját érdekeiért – mondta el a 888-nak nyilatkozó legendás magyar rockzenész, Varga Miklós.

A portál a zenészt a Európáról, és a bevándorlásról kérdeztem, mire Varga kifejtette, hogy anno mikor az Unió tagjai lettünk ő maga is támogatta a döntést, azonban nem szabad megfeledkezni arról hogy az Európai Unió nem egyenlő Európával. A Vén Európa szerzője szerint, azok az eszmék, amiket annak idején az EU vallott az egyenlőséget, azt, hogy a nagyobb országok nem gyűrik maguk alá a kisebbeket, szerinte mára a valóságban egyáltalán nem ez az elv érvényesül. Erre szerinte jó példa a Soros–Sargentini-jelentés, amely tökéletesen bizonyítja, hogy a jogot maguk mögött hagyva is képesek akaratukat érvényesíteni egy kisebb országon, csak azért, hogy elégtételt vegyenek.


A zenész méltatta a Fideszt és Szijjártó Pétert, aki kellő kiállással képviseli az országot, a Magyarországot sértő helyzetekben.

Szomorú azt látni, hogy az általunk egykor imádott Nyugat-Európa hogyan változott negatív példává a számunkra, és hogyan lesznek az egykor lenézett és lesajnált kelet-európai államokból az igazi európai államok, akik valóban a történelmi Európa értékeit képviselik, és azokat a keresztény kulturális értékeket próbálják megtartani, ami évszázadokon keresztül jellemezte Európát és ma már Nyugat-Európában egyre kevésbé maradt meg – mondta a bevándorlással kapcsolatban Varga Miklós a 888-nak.


A rockzenész mesélt még a karrierjéről, az István a király sikerességéről, valamint a politikai beállítottságáról is. A teljes interjút ITT olvashatják.

Kapcsolódó Cikkek