EUR: 327,38 Ft
CHF: 301,52 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Egyéb Szolnok

Városi kitüntetéseket adtak át

Szolnok Napja alkalmából nem csak a szórakozásé a főszerep, hiszen hagyományosan ebből az alkalomból adják át a megyeszékhely legrangosabb elismeréseit. Ezek sora idén újabb díjakkal is bővült.

Mielőtt kiosztották volna a díjakat, Szalay Ferenc szólt az egybegyűltekhez. A város polgármestere hangsúlyozta, hogy Szolnok rengeteget köszönhet az ide települt cégeknek és a lakosoknak, de közülük is kiemelkednek azok, akik munkájukkal maradandót alkotnak, ezzel pedig jótékony hatással vannak környezetükre. Kiemelte, hogy dr. Kertész Róbert régész és kollégái nemrégiben feltárták a város múltjának egy jelentős darabját a vár területén, ehhez kapcsolódva pedig azt mondta: csak a múlt hagyományait megőrizve lehet fejlődni a jelenben.


A polgármester beszédét követően adták át az elismeréseket, köztük két újat. A Kátay Endre-díjat azok az emberek vagy közösségek kaphatják meg, akik vagy amelyek kimagasló tevékenységükkel hozzájárulnak Szolnokon az eltérő szociális vagy kulturális környezetben élők együttélésének javításához, a társadalmi kohézió erősítéséhez. A díjat Tótáné Tóth Évának, a Szolnok Városi Óvodák tanügyi-igazgatási igazgatóhelyettesének ítélték oda.

A másik újdonsült kitüntetés a Gróf Szapáry Gyula-díj, amelyet a gazdasági téren kifejtett tevékenységéért kaphat meg egy szolnoki székhellyel, esetleg telephellyel működő cég vagy egyéni vállalkozó. A számszaki mutatók mellett az odaítélésnél fontos szempont, hogy a díjazott példamutató társadalmi szerepvállalással bírjon, és legalább két éve folyamatosan működjön Szolnokon. A díjat három vállalkozás kapta meg: a Bognár és Társa Kft., a Coop-Szolnok Zrt. és a McHale Hungária Kft.


dr. Béres József ettől az évtől Szolnok díszpolgárának vallhatja magát

A régi elismerések közül Ezüst Pelikán díjban részesült Szalóki István, a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Zrt. nyugállományú vezérigazgató-helyettese és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft., a megyeszékhely legújabb díszpolgára pedig dr. Béres József, a Béres cégcsoport elnöke lett.

A gálán Mága Zoltán hegedűművész is fellépett, és jó szokásához híven most is adakozott: a zenész egymillió forintot adományozott a Liget úti iskola alapítványának, az Értelmes Életért Alapítványnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.