EUR: 317,69 Ft
CHF: 281,19 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Eger

Városunkba látogat Claudia Cardinale

Szeptember 7-én érkezik városunkba Claudia Cardinale, rengeteg sikerfilm főszereplője, aki aznap közönségtalálkozót is tart Egerben. A tunéziai születésű, olasz és francia felmenőkkel rendelkező színésznő nagy ívű pályafutásáról fog beszélgetni az érdeklődőkkel. 

Claudia Cardinale
Fotó: Profimedia

Érkezésének apropója a Budapesten és Egerben sorra kerülő többnapos Film Maraton programsorozat.


– A Film Maraton illeszkedik abba a koncepcióba, amelynek lényege továbbra is az, hogy Eger minél több országos eseménynek adjon otthont, és minél több termékkel, produkcióval jelenjen meg Budapesten, így növelve a térség ismertségét, népszerűségét – mondta Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, majd hozzátette: fontos cél továbbá, hogy nemzetközi hírességek érkezzenek városunkba, akik később jó hírünket viszik a nagyvilágba.

Egerben a rendezvénynek az Uránia Filmszínház ad otthont szeptember 7–11. között, de a Kepes Központ előtt is lesznek szabadtéri vetítések, valamint egy különleges filmes sétányt rendeznek be a Sándor Imre utcában.


Tavaly egy másik híres filmszínész, Franco Nero látogatott városunkba, idén a Volt egyszer egy vadnyugat női főszereplője, Claudia Cardinale mellett népszerű magyar filmrendezőkkel, például Koltai Lajossal és Szabó Istvánnal is lehet találkozni. Az alapműnek számító magyar filmek – mint a Sose halunk meg és a Macskafogó – mellett Fellini Nyolc és fél, Sergio Leone Volt egyszer egy vadnyugat című műve és még rengeteg klasszikus, híres mozi várja a rajongókat.

– Olyan programot akartunk összeállítani, amely nemcsak a magyar filmeket mutatja be, hanem elhozza azokat az egyetemes, restaurált filmkultúrába tartozó remekeket is, amelyek a közönség érdeklődését felkelthetik. Ez az idén különösen erősre sikeredett és valóban remek alkotások jutnak el a budapesti és egri közönséghez – nyilatkozta Ráduly György, a Magyar Nemzeti Filmarchívum igazgatója.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.