2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Eger

Városunkba látogat Claudia Cardinale

Szeptember 7-én érkezik városunkba Claudia Cardinale, rengeteg sikerfilm főszereplője, aki aznap közönségtalálkozót is tart Egerben. A tunéziai születésű, olasz és francia felmenőkkel rendelkező színésznő nagy ívű pályafutásáról fog beszélgetni az érdeklődőkkel. 

Claudia Cardinale
Fotó: Profimedia

Érkezésének apropója a Budapesten és Egerben sorra kerülő többnapos Film Maraton programsorozat.


– A Film Maraton illeszkedik abba a koncepcióba, amelynek lényege továbbra is az, hogy Eger minél több országos eseménynek adjon otthont, és minél több termékkel, produkcióval jelenjen meg Budapesten, így növelve a térség ismertségét, népszerűségét – mondta Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, majd hozzátette: fontos cél továbbá, hogy nemzetközi hírességek érkezzenek városunkba, akik később jó hírünket viszik a nagyvilágba.

Egerben a rendezvénynek az Uránia Filmszínház ad otthont szeptember 7–11. között, de a Kepes Központ előtt is lesznek szabadtéri vetítések, valamint egy különleges filmes sétányt rendeznek be a Sándor Imre utcában.


Tavaly egy másik híres filmszínész, Franco Nero látogatott városunkba, idén a Volt egyszer egy vadnyugat női főszereplője, Claudia Cardinale mellett népszerű magyar filmrendezőkkel, például Koltai Lajossal és Szabó Istvánnal is lehet találkozni. Az alapműnek számító magyar filmek – mint a Sose halunk meg és a Macskafogó – mellett Fellini Nyolc és fél, Sergio Leone Volt egyszer egy vadnyugat című műve és még rengeteg klasszikus, híres mozi várja a rajongókat.

– Olyan programot akartunk összeállítani, amely nemcsak a magyar filmeket mutatja be, hanem elhozza azokat az egyetemes, restaurált filmkultúrába tartozó remekeket is, amelyek a közönség érdeklődését felkelthetik. Ez az idén különösen erősre sikeredett és valóban remek alkotások jutnak el a budapesti és egri közönséghez – nyilatkozta Ráduly György, a Magyar Nemzeti Filmarchívum igazgatója.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.