2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Eger

Véget ért a Film Maraton

Nagy népszerűségnek örvendett a városunkban megrendezett Klasszikus Film Maraton, ahol rengeteg felújított filmremeket tekinthettek meg az érdeklődők, és nagyszerű hírességekkel lehetett személyesen találkozni. A programsorozatot a Mephisto című Oscar-díjas filmmel zárták, aminek apropóján meghívták Szabó Istvánt, a film rendezőjét és Koltai Lajost, az alkotás operatőrét.

Szabó István, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Oscar- és Kossuth-díjas magyar filmrendező, érdemes és kiváló művész azt latolgatta az Uránia Filmszínházban tartott közönségtalálkozón, hogy mi lehet az a különleges varázs, ami miatt a filmművészet sokkal népszerűbb, mint az irodalom, a képzőművészet vagy a színház. – Az élő arcon megszülető érzelem és gondolat, a tekintet fénye az, amit csak filmmel lehet kifejezni – fogalmazott a rendező. A Mephisto világsikerét követően rengeteg külföldi megkeresést kapott, és még többször dolgozott együtt Koltai Lajossal.


– A történet megkívánt egy bizonyos anyagot, textúrát, egy olyan színvilágot, amelyet addig még egyikünk sem gyakorolt. Szó szerint belementünk egy kalandba, és nagyon megérte, mert mind a ketten megmerítkeztünk benne, nagyon sokat tanultunk belőle – emlékszik vissza közös munkájukra Koltai Lajos, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar operatőr, rendező, érdemes művész.

Reméljük, jövőre is hasonlóan remek alkotásokkal és ismert művészekkel találkozhat az egri közönség a következő Klasszikus Film Maratonon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.