2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Egyéb Eger

Véget ért a Film Maraton

Nagy népszerűségnek örvendett a városunkban megrendezett Klasszikus Film Maraton, ahol rengeteg felújított filmremeket tekinthettek meg az érdeklődők, és nagyszerű hírességekkel lehetett személyesen találkozni. A programsorozatot a Mephisto című Oscar-díjas filmmel zárták, aminek apropóján meghívták Szabó Istvánt, a film rendezőjét és Koltai Lajost, az alkotás operatőrét.

Szabó István, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Oscar- és Kossuth-díjas magyar filmrendező, érdemes és kiváló művész azt latolgatta az Uránia Filmszínházban tartott közönségtalálkozón, hogy mi lehet az a különleges varázs, ami miatt a filmművészet sokkal népszerűbb, mint az irodalom, a képzőművészet vagy a színház. – Az élő arcon megszülető érzelem és gondolat, a tekintet fénye az, amit csak filmmel lehet kifejezni – fogalmazott a rendező. A Mephisto világsikerét követően rengeteg külföldi megkeresést kapott, és még többször dolgozott együtt Koltai Lajossal.


– A történet megkívánt egy bizonyos anyagot, textúrát, egy olyan színvilágot, amelyet addig még egyikünk sem gyakorolt. Szó szerint belementünk egy kalandba, és nagyon megérte, mert mind a ketten megmerítkeztünk benne, nagyon sokat tanultunk belőle – emlékszik vissza közös munkájukra Koltai Lajos, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar operatőr, rendező, érdemes művész.

Reméljük, jövőre is hasonlóan remek alkotásokkal és ismert művészekkel találkozhat az egri közönség a következő Klasszikus Film Maratonon.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.