EUR: 325,75 Ft
CHF: 294,30 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Egyéb Szolnok

Vigyázzon a kerékpárjára!

Elloptak egy biciklit a vasútállomás előtti kerékpártárolóból augusztus 25-én éjjel. Sajnos nem egyedi esetről van szó, időről időre előfordul, hogy az éjszakára lelakatolt kerékpároknak nyoma vész.

A rendőrségre 26-án, éjfél után érkezett bejelentés. A vasútőrök észrevették, hogy két férfi ellopta, majd egy bokros területre tolta a kerékpárt. A járőrök tetten érték őket, miközben éppen egy másik lelakatolt biciklit próbáltak ellopni. Elfogták és előállították a két román származású férfit és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették őket. A kerékpár tulajdonosa reggel ment be a rendőrségre, hogy feljelentést tegyen, ekkor közölték vele, hogy az őrsön van a bicikli és pár napon belül haza is viheti.


A rendőrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták az elkövetőket
Fotó: police.hu

Bár ebben az esetben a bringa szerencsésen megkerült, az esetek nagy részében sajnos nem ez a helyzet. Most, hogy egyre korábban sötétedik, érdemes fokozottan ügyelni a kerékpárunk biztonságára. Ha csak tehetjük, nem érdemes éjszakára az utcán hagyni a biciklit, még akkor sem, ha jó minőségű zárat vásároltunk hozzá, a tolvajok ugyanis nem csupán komplett kerékpárokat, hanem alkatrészeket is lophatnak. Ha nincs más megoldás, válasszunk forgalmas helyet, ahol sok ember jár és könnyen lebukhatnak a tolvajok. A legjobb, ha két különböző fajta zárat vásárolunk hozzá – a tolvajok ugyanis általában csak egyféle típushoz tartanak maguknál szerszámot.

A gyengébb minőségű lakat nem véd a tolvajlástól
Fotó: police.hu

Ha biztosra akarunk menni, érdemes a kerékpárt regisztrálni a BikeSafe rendszerében. Ez egy olyan egységes nyilvántartási rendszer, ahol a bringákhoz egyedi azonosító jelet társítanak, így sokkal könnyebb megtalálni az eltulajdonított bicajt. A BikeSafe munkatársai országszerte tartanak nyílt napokat, ahol regisztrálni lehet a bicikliket, de a honlapjukon akár otthonról is el lehet végezni a műveletet. A blogjukat böngészve pedig számos tippet adnak, hogyan védhetők ki a kerékpárlopások.


Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.