EUR: 325,90 Ft
CHF: 296,65 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Tatabánya

Viharos buli a Május 1. parkban

Viharvert szombat estével fűszerezve, mégis kiváló hangulatban telt a 68. Bányásznap Tatabányán, a Május 1. parkban.

Péntek délután a Primrose Paradise különleges, akusztikus popzenéje melegítette be az akkor még kisebb létszámú közönséget, amely estére már jócskán kibővült: előbb az Irie Maffia tüzelte fel a közönséget (meglepetésvendégként), a tatabányai rapper, Siska Finuccsi is színpadra lépett velük, majd a Follow The Flow koncertjén több ezren énekelték együtt a tatabányai gyökerekkel rendelkező banda népszerű slágereit.


Másnap sajnos az időjárás játszotta a főszerepet. Felhőszakadás csapott le a városra szombat este, így a tervezettnél majdnem egy órával korábban félbe kellett szakítani az Edda Művek bányásznapi koncertjét. A szervező Tatabánya Pont munkatársai azután kényszerültek a döntés meghozatalára, hogy egyeztettek a katasztrófavédelem és a rendőrség szakembereivel.

Napközben is jutott némi eső a Bányásznapra kilátogatóknak, akkor azonban egy kisebb szünet után zavartalanul folytatódhatott a rendezvény. A Bányász Mazsorett Együttes, Tatabánya Város Fúvószenekara, a Bányász Táncegyüttes és a Népház Show Formációs Táncegyüttes egyaránt színes műsorral lépett színpadra, a romkocsma színpadán pedig a Jackson Criminal és a Légió zenekar csapott hatalmas bulit. Az este nyolc órakor kezdődő Edda-koncert előtt már gyülekeztek a viharfelhők a park felett, és kisebb zivatar is volt, a java azonban a legendás rockzenekar fellépésének idejére maradt – emiatt a több ezer rajongó csak rövid ideig élvezte az Edda slágereit.


A vasárnap sportosan indult a Herman DSE cselgáncsozóinak bemutatójával, míg a kora délután a táncos produkciók jegyében telt: a Dancing Feet Akrobatikus Rock and Roll SE, majd a Kodály Zoltán Általános Iskola mazsorettcsoportja lépett színpadra. Egy igazán színes zenei műfaj, a smooth jazz is bemutatkozott ezen a napon Tatabányán: a fúziós dzsessz hazai nagykövete, Zolbert varázsolt el mindenkit a muzsikájával. Este aztán jöhetett a csúcspont, a töretlen népszerűségnek örvendő Hooligans koncertje, majd a háromnapos fesztivált záró látványos tűzijáték.

A Bányásznap szervezői, a Tatabánya Pont munkatársai nem pihenhetnek a program után sem: szeptember 15-én a Faszén Fesztivál és Food Truck Show-ra várják a látogatókat a Csónakázó-tóhoz.

Kapcsolódó Cikkek