2020. április 02., csütörtök
Áron

Egyéb Szolnok

Világkupát nyertek a magyar pólósok!

A balul sikerült Európa-bajnokságot követően aligha gondolta bárki is, hogy nem sokkal később egy 19 éves ínséges időszaknak vet véget a magyar férfi vízilabda-válogatott. Az alaposan megfiatalított keret jelezte, számolni kell vele a későbbiekben. Ez a jel pedig nem volt más, mint a világkupa megnyerése!

A mieink kalandos úton jutottak az Ausztrália elleni fináléba, hiszen a torna kezdetén kikaptak a németektől, aztán azonban a csoportkörben az ausztrálokat és a japánokat is elkalapálták, majd az Egyesült Államokat és az elődöntőben az olimpiai bajnok szerbeket győzték le.


A fináléban kétség sem fért ahhoz, kiknek a nyakába kerül az aranyérem: a magyarok az egész tornán félelmetesen játszó Manhercz Krisztián, illetve a fiatal – egyébként Szolnokon játszó – Kardos Gergely vezérletével a negyedik negyedre hatgólos előnyt harcoltak ki, végül ezt megtartva, 10-4-es diadalt arattak.

A szolnoki vízipólóra nézve is üdítő, hogy a friss világkupagyőztes csapat keretében öt szolnokit találunk: Kardos Gergelyt, Bátori Bencét, Zalánki Gergőt, Mezei Tamást és Jansik Dávidot. Ráadásul Kardost megválasztották a döntő legjobbjának is!

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.