EUR: 318,10 Ft
CHF: 280,21 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Külföld

Vizsgálat a Sixtus-kápolna kórusa ellen

Vélelmezett pénzügyi visszaélések miatt vizsgálat folyik a Sixtus-kápolna kórusának vezetői ellen. Ez a világ legrégebbi, több mint fél évezrede alapított énekkara.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Ferenc pápa által engedélyezett vizsgálatot hónapokkal ezelőtt indították „egyes gazdasági-adminisztratív ügyekben” és jelenleg is folyamatban van. A La Stampa úgy értesült, hogy csalás, sikkasztás és pénzmosás gyanúja merült fel a világhírű Coro della Cappella Sistina két vezetője ellen, Michelangelo Nardella adminisztratív igazgató és Massimo Palombella szaléziánus esperes, a társulat művészeti vezetője ellen.

Fotó: YouTube

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.