EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Székesfehérvár

Wathay Ferenc emlékezete

A Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület emléknappal tisztelgett városunk egyik legmeghatározóbb katonája, a 450 éve született Wathay Ferenc vicekapitány előtt.

Wathay Ferenc vicekapitány maga elé mered, mintha töprengene, hogy lám, milyen sokan emlékeznek rá a XXI. században is Fotó: ÖKK, Simon Erika

Az alkapitány Prohászka ligetbeli szobránál katonai tiszteletadás mellett, rövid műsorral, beszéddel, koszorúzással és faültetéssel adóztak a város 1601. szeptember 19-én történt visszafoglalása és Wathay alkapitány előtt. Az ünnepségen Cserta Balázs, Kneifel György és Varró János zenei műsora után Berdó Gábor nyugállományú százados, a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket – különös tekintettel a Wathay család leszármazottaira – és megemlékezett Wathay történelmi jelentőségéről. Ismertette életét és felolvasott a vicekapitány galateai fogságának ideje alatt maga által írt élettörténetéből.


Az emléknap programja 15 órától a Helyőrségi Művelődési Otthonban folytatódott, ahol a közönség dr. Domokos György, a HM HIM történésze és Bátonyi Pál előadását hallgathatta meg a hódoltság kori török és magyar harcmodorról, felszerelésről és fegyverzetről.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.