2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb II.kerület

Záboji Rita személyre szólóan süt a Kenyérmanufaktúrában

Záboji Rita kézműves minipékségében nem futószalagon készülnek a kenyerek. A pékasszony mindenkinek személyre szólóan süti meg az általa megrendelt kenyérfajtát, élesztő nélkül és a maga őrölte gabonából, teljes kiőrlésű lisztből. Rita német típusú kenyércsodáinak titka a jó recept és a minőségi alapanyagok mellett az, hogy benne van az alkotó tudása meg a szíve-lelke is.

– Maradok kézműves minipékség, nem tervezek ipariasodást. Így tudom garantálni azt a minőséget, amit tőlem megszoktak és elvárnak. Mindenki személyesen rendelheti meg az általa kiválasztott kenyérfajtát, amit én sütök, de az a tapasztalatom, hogy azt szeretik, ha a hajnali sütés után tőlem vehetik át a friss kenyeret – mesélte Rita egy sütős keddi nap után is vidáman és mosolygósan. A Kenyérmanufaktúrában rendelhető kenyerek között a cukorbetegek, inzulinrezisztenciával küzdők és gluténérzékenyek is találhatnak olyat, amit fogyaszthatnak – méghozzá extra élvezeti értékkel.


– Ragaszkodom a tradicionális feldolgozáshoz és maximális minőségi elvárásokat támasztok. Kiváló minőségű alapanyagokat használok, biogabonáimat ökotermelőktől szerzem be. A teljes kiőrlésű lisztekhez a gabonát közvetlenül feldolgozás előtt házilag őrlöm le saját gabonamalmommal, így biztosítva a liszt egyedülálló frissességét, kiváló ízét és tápanyagtartalmát. Nem használok semmilyen mesterséges segéd- vagy adalékanyagot, tartósítószert, színezőanyagot, lisztállomány-javítót vagy kenyérkeveréket – számolt be Rita, miközben sorra jöttek a vevők, akik mindegyikéhez volt Ritának néhány jó szava és viszont. Nem lehetett nem észrevenni, hogy a készítőt is nagyon szeretik, nemcsak a kenyerét.  Aki szeretné megkóstolni a Kenyérmanufaktúra kenyereit, a Facebookon tud rendelni.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.