2020. április 07., kedd
Herman

Sport

Zaklatásból nincs hiány a magyar sportban

Hatalmas botrányt kavart, hogy két jól ismert vízilabdázót, K. Zoltánt és P. Zsoltot egy 11 éves kislány elleni szexuális erőszakkal vádoltak meg, amit az érintettek tagadnak. Nem először merülnek fel sportolók ellen ilyen vádak, összegyűjtöttünk az elmúlt évekből néhány hasonló esetet.

Kiss László


Az úszók egykori szövetségi kapitánya 1961 nyarán két társával együtt követett el csoportos nemi erőszakot. Kisst jogerősen három év börtönre ítélték, amit Nagyfán ült le. Uszodai berkekben a történet ismert volt, ám a 2016-ban „újratöltött” eset nagyon nagyot durrant, és Kiss pozíciójába került.

/Fotó: MTI – Kollányi Péter

Meztelenképeket küldött


2017 áprilisában az MTK-nál robbant ki botrány, ugyanis az egyik úszóedző, T. R. a nemi szervéről küldött képeket a klubnál sportoló több lánynak. Az edző azt állította, hogy a fotókat csak a barátnőjének küldte el. Az MTK felfüggesztette az állásából.

Szepesi Nikolett

Az Eb-bronzérmes úszónő lehengerlő őszinteséggel és részletességgel mesél szexuális életéről a könyveiben, azonban arra is tesz utalást, hogy 13 évesen szexuálisan zaklatták. „Mentünk hozzá kezelésre, és ő a szájába vette a mellbimbónkat, szívta, szopogatta, nyalogatta, aztán csókolgatta, puszilgatta a p…nkat is” – írja. A tettes a masszőr volt.

Gyorskorcsolyázókat zaklattak

Idén májusban a Lokál írta meg először, hogy T. A., az egyik fővárosi klub rövid pályás gyorskorcsolya-szakosztályának edzője ellen eljárást indítottak zaklatás miatt. Az utánpótlás-válogatott mellett is dolgozó szakember szexuális kapcsolatot létesített egyik tanítványával. Az érintett kiskorú és ráadásul értelmi fogyatékos is volt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek