EUR: 323,32 Ft
CHF: 282,89 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Sport

Zaklatásból nincs hiány a magyar sportban

Hatalmas botrányt kavart, hogy két jól ismert vízilabdázót, K. Zoltánt és P. Zsoltot egy 11 éves kislány elleni szexuális erőszakkal vádoltak meg, amit az érintettek tagadnak. Nem először merülnek fel sportolók ellen ilyen vádak, összegyűjtöttünk az elmúlt évekből néhány hasonló esetet.

Kiss László


Az úszók egykori szövetségi kapitánya 1961 nyarán két társával együtt követett el csoportos nemi erőszakot. Kisst jogerősen három év börtönre ítélték, amit Nagyfán ült le. Uszodai berkekben a történet ismert volt, ám a 2016-ban „újratöltött” eset nagyon nagyot durrant, és Kiss pozíciójába került.

/Fotó: MTI – Kollányi Péter

Meztelenképeket küldött


2017 áprilisában az MTK-nál robbant ki botrány, ugyanis az egyik úszóedző, T. R. a nemi szervéről küldött képeket a klubnál sportoló több lánynak. Az edző azt állította, hogy a fotókat csak a barátnőjének küldte el. Az MTK felfüggesztette az állásából.

Szepesi Nikolett

Az Eb-bronzérmes úszónő lehengerlő őszinteséggel és részletességgel mesél szexuális életéről a könyveiben, azonban arra is tesz utalást, hogy 13 évesen szexuálisan zaklatták. „Mentünk hozzá kezelésre, és ő a szájába vette a mellbimbónkat, szívta, szopogatta, nyalogatta, aztán csókolgatta, puszilgatta a p…nkat is” – írja. A tettes a masszőr volt.

Gyorskorcsolyázókat zaklattak

Idén májusban a Lokál írta meg először, hogy T. A., az egyik fővárosi klub rövid pályás gyorskorcsolya-szakosztályának edzője ellen eljárást indítottak zaklatás miatt. Az utánpótlás-válogatott mellett is dolgozó szakember szexuális kapcsolatot létesített egyik tanítványával. Az érintett kiskorú és ráadásul értelmi fogyatékos is volt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 • Hajrá, magyarok!

  Hajrá, magyarok!

  Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság.

 • UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  Október 21-én és 22-én itt lesz Henry Cejudo, aki idén az UFC bajnoka lett 57 kg-ban. Ő az első olyan ketrecharcos, aki korábban olimpiai bajnoki címet szerzett birkózásban, Pekingben (szabadfogás 55 kg).