2018. október 19., péntek
Nándor

Sport

Zaklatási ügy: ebből nem lehet jól kijönni

Megkezdődött a két vízilabdázót nemi erőszakkal vádoló kislány igazságügyi szakértői vizsgálata. A hírbe hozott Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt állítja: egy ujjal sem értek a gyerekhez.

Végh József kriminálpszichológus szerint megfelelő módszerekkel viszonylag pontosan kideríthető az igazság a két évvel korábbi – állítólagos – nemi erőszak ügyében. Az azonban világos, hogy akármerre is billen a mérleg nyelve, a kislány és a két sportoló életében mindenképpen nyomot hagynak az események. – Ilyen és ehhez hasonló ügyekből nem lehet jól kijönni – tette hozzá Végh József.


Mindenesetre nyilvánvaló, hogy amennyiben mégsem igazolódnak be a pólósok ellen felhozott vádak, akkor sem lehet felelősségre vonni a 13 éves lányt.

– Tizennégy éven aluliak esetében a büntethetőség kizárt – mondta a Lokálnak dr. Miklósváry György ügyvéd. – Az ilyen esetekben azonban a lehető legnagyobb gondossággal kell eljárnia a rendőrségnek. Minden bizonyítékot pró és kontra alaposan elemezni kell.

Az persze máris sokatmondó, hogy Kósz Zoltán tegnap reggel a Mokkának tett nyilatkozatában leszögezte, hogy az  ügy legnagyobb áldozata maga a kislány.

Kapcsolódó Cikkek

 • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 • Hajrá, magyarok!

  Hajrá, magyarok!

  Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság.

 • UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  Október 21-én és 22-én itt lesz Henry Cejudo, aki idén az UFC bajnoka lett 57 kg-ban. Ő az első olyan ketrecharcos, aki korábban olimpiai bajnoki címet szerzett birkózásban, Pekingben (szabadfogás 55 kg).