2019. október 19., szombat
Nándor

Sport

Zaklatási ügy: ebből nem lehet jól kijönni

Megkezdődött a két vízilabdázót nemi erőszakkal vádoló kislány igazságügyi szakértői vizsgálata. A hírbe hozott Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt állítja: egy ujjal sem értek a gyerekhez.

Végh József kriminálpszichológus szerint megfelelő módszerekkel viszonylag pontosan kideríthető az igazság a két évvel korábbi – állítólagos – nemi erőszak ügyében. Az azonban világos, hogy akármerre is billen a mérleg nyelve, a kislány és a két sportoló életében mindenképpen nyomot hagynak az események. – Ilyen és ehhez hasonló ügyekből nem lehet jól kijönni – tette hozzá Végh József.


Mindenesetre nyilvánvaló, hogy amennyiben mégsem igazolódnak be a pólósok ellen felhozott vádak, akkor sem lehet felelősségre vonni a 13 éves lányt.

– Tizennégy éven aluliak esetében a büntethetőség kizárt – mondta a Lokálnak dr. Miklósváry György ügyvéd. – Az ilyen esetekben azonban a lehető legnagyobb gondossággal kell eljárnia a rendőrségnek. Minden bizonyítékot pró és kontra alaposan elemezni kell.

Az persze máris sokatmondó, hogy Kósz Zoltán tegnap reggel a Mokkának tett nyilatkozatában leszögezte, hogy az  ügy legnagyobb áldozata maga a kislány.

Kapcsolódó Cikkek