2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Zalaegerszeg

Zalai Teríték

Zalaegerszeg lokálpatrióta város. Bármi történjen, a jó célért a lakosság összefog. Rotyogtak az üstök, bográcsok, a város másik felében is szállt az aroma, az illatos füst, fűszerezve a kora őszi illatokat. Idén rekordmennyiségű, 104 csapat nevezett, főzött jótékonysági célból az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték szombati programjára, ezzel is segítve, támogatva a Bogáncs Állatmenhely, a kerékpár- és sétautak megvalósulását. Hétköznapi hőseink pontosan 1 millió 707 ezer 500 forinttal segítették a célok megvalósulását, de ne feledjük a háttértámogatókat sem, akik a vadhúst és kenyeret biztosították. A programokon több tízezren vettek részt, a hangulat kitűnő volt, lehetőséget adva arra, hogy rég nem látott barátok, ismerősök újra egymásra találjanak, szerelmek szülessenek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.