EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Kecskemét

Zene, díjeső és kiállítás a Hunyadivárosi Napokon

A XIV. Hunyadivárosi Napok című rendezvényen két napon keresztül szórakoztatták a városrész lakóit a szokásos helyszíneken, a Mátyás iskolában és a Hankovszky-ligetben. A hivatalos megnyitó után többek között a Hunyadi-emlékév tiszteletére rendezett kiállítást is bemutatták.

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester szerint a múlt hőseire való emlékezés és a fiatalos lendület keveredik a már 14. alkalommal megrendezett Hunyadivárosi Napokon. Az alpolgármester nyitóbeszéde után a Corvin Mátyás Általános Iskola egykori diákjai ejtették ámulatba a közönséget, egyebek mellett csodálatos hangjukkal, valamint Szabó Balázs legismertebb dallamaival.


Zeneszóval nyitották meg a XIV. Hunyadivárosi Napokat a Corvin Mátyás Általános Iskolában

Pászti András, a városrész önkormányzati képviselője, az általános iskola igazgatóhelyettese arról számolt be, mekkora büszkeséggel tölti el, hogy immár tizennegyedik alkalommal kerül sor erre a rendezvényre. Elmondta: a sikerek nagyrészt a Hunyadivárosban élő közösségeknek, az összetartozásnak köszönhetők.

Katona Imre és felesége, Katonáné Újszászi Katalin vette át idén a Hunyadi-díjat

Átadták a Hunyadi-díjat is, amelyet idén egy helyi házaspár érdemelt ki. Katona Imre és felesége, Katonáné Újszászi Katalin az elmúlt húsz évben összesen nyolc gyermeket fogadott magához nevelőszülőként.


A Mátyás Király-emlékév kapcsán – amikor Hunyadi Mátyás születésének 575. és királlyá választásának 560. évfordulójára emlékezünk – különleges tárlattal készültek az érdeklődők számára. Az általános iskolában egy héten keresztül tekinthető meg a Hunyadiak dicső kora című kiállítás, amelyet Millisits Máté művészettörténész, művelődéstörténész rendezett.

Bán János, avagy Bán Mór

A Hunyadi családról mesélt továbbá Bán János – vagyis Bán Mór – író, a Kecskeméti Médiacentrum ügyvezető főszerkesztője. A városrész történetéről Hajagos Csaba történész-muzeológus, gyűjteményvezető, a Katona József Múzeum elkötelezett és lelkes munkatársa tartott előadást a nagyérdeműnek, a Hunyadiváros fejlődéstörténetéről számolt be az 1700-as évektől napjainkig. Kiemelte az aluljáró megnyitását, a repülőtér építését, a vasútállomás és az ipari vállalatok jelentőségét. Hozzátette: az aluljáró kialakítása az 1930-as években is megnehezítette a közlekedést, de megérte, ugyanis enélkül nem lehetett volna megoldani a belterület fejlesztését. Ezt párhuzamba állította a mai átalakítással, a Bem utcai körforgalom építésével.

Másnap óvodások és iskolások műsora, babaköszöntő, koszorúzás, sport- és táncműsor, nóta, népzene, valamint tombola várta az érdeklődőket a színes programban, este pedig Rácz Gergő érkezett sztárvendégként.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.